Nešić: Ko se u ovom času raduje Ustavnom sudu odrekao se Republike Srpske

March 30, 2024, 9:34 am

„Republika Srpska i cijeli srpski narod ne priznaje Ustavni sud Bosne i Hercegovine dok se iz njega ne isključe stranci i dok se ne steknu uslovi da on bude kompletan i u njega se vrate predstavnici našeg naroda“ istakao je to Nenad Nešić, predsjednik DNS.

On kaže da to nije nečiji hir nego plod činjenice da 30 godina nakon rata, sa još jednim pozitivnim korakom ka EU i otvaranjem pregovora, predstavlja poniženje i uvredu za sve naše građane da im sude albanske sudije.

„U toku je još jedan talas pritisaka određenih globalnih centara moći koji žele zaustaviti pozitivne trendove u BiH. Naravno, meta im je ponovo Republika Srpska. I bez obzira što imamo demokratsko pravo na različitosti, Republika Srpska mora biti iznad svih nas. U nju su ugrađeni životi desetina hiljada ljudi i ta žrtva nas obavezuje da bar ponekad zastanemo i promislimo o momentu u kojem se nešto dešava“ rekao je Nešić.

Juče je generalni sekretar PDP gospodin Vuković “izrazio zadovoljstvo” zbog odluke Ustavnog suda BiH koja ništa ne mijenja u političkoj realnosti. Samo potvrđuje pritiske i zloupotrebe tzv. Ustavnog suda u funkciji štete ka Republici Srpskoj. Gospodin Vuković je, nadam se nesvjesno, ugrozio bezbjednost i stabilnost Republike Srpske.

„Neprijatelji Republike Srpske organizovali su ovu suštinski nebitnu odluku kao mamac da vide postoji li neko spreman da za malo vlasti ugrozi srpsko jedinstvo. Ukoliko cijeli PDP stane iza ove izjave, potvrdili bi svoju spremnost na tako nešto. Samim tim i spremnost da pristanu na sud albanskih sudija i zakone bavarskih turista. Tako bi svoju sudbinu umjesto u ruke srpskog naroda dobrovoljno predali u ruke Kristijana Šmita i politika koje nasrću na Republiku Srpsku. Nisam siguran da bi i tako postali vlast, ali sam potpuno uvjeren da bi tako nestali sa političke scene kao najgori izdajnici“ zaključio je Nešić.

 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *