Nema veće košarkaške sile od Španije: Ovaj podatak teško da će ikad više biti zabilježen

September 17, 2022, 7:42 am

Nakon što je košarkaška reprezentacija Španije izborila finale Eurobasketa, portal Basket News objavio je podatak koji nam govori da trenutno nema veće košarkaške sile u Evropi od ove selekcije.

Španija je u sjajnom derbiju u polufinalu savladala domaćina Njemačku i sutra će protiv Francuske igrati za novo evropsko zlato. A, to neće biti prvo košarkaško finale za ovu zemlju tokom ljeta.

SJAJNO POLUFINALE
Španija izbacila Njemačku i zakazala veliko finale Eurobasketa s Francuskom
Gotovo nerealno djeluje sljedeći podatak. Sve španske selekcije ovog ljeta igrale su finala evropskih prvenstava u muškoj i ženskoj konkurenciji.

Riječ je o devet najvećih takmičenja. U muškoj konkurenciji U-16 reprezentacija osvojila je srebro, U-17 reprezentacija srebro, te U-18 i U-20 selekcije koje su uzele evropsko zlato.

U ženskoj konkurenciji selekcije U-16, U-17 i U-18 osvojile su srebrene medalje, dok je U-20 reprezentacija osvojila zlato.

Pred seniorima je veliko finale Eurobasketa. Iako će biti teško protiv fizički vrlo dominantne selekcije Francuske, novo finale je pokazatelj kako se u Španiji radi s košarkašima i evidentno je da nema brige za njihove košarkaške fanove kada je budućnost u pitanju.
Devet selekcija i devet velikih finala na isto toliko takmičenja je podatak koji vjerovatno nikada nije zabilježen, niti će biti ponovljen.

Klix

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *