TV K3

android aplikacija

instaliraj

Nekoliko savjeta za flert koji su namijenjeni stidljivim muškarcima

Nekoliko savjeta za flert koji su namijenjeni stidljivim muškarcima
Iskusni zavodnici kažu da je ključno sve, od kontakta očima do “slučajnog” razgovora. Ukoliko usvojite nekoliko efikasnih trikova, čak i kao vrlo stidljiv tip možete uspjeti u flert carstvu s malo prakse, piše Men's Health.

U nastavku se nalazi pet glavnih pravila koketiranja, tj. savjeti koje sramežljivi dečki mogu primijeniti u svojoj igri s ljepšim spolom. Stidljivi dečki mogu voditi bilješke jer će im ovo dobro doći.

Pristupite polako

Dišite. Ukoliko se plašite flertovanja, također je vjerovatnije da ćete se stidjeti i prići nekome za koga smatrate da je vanredno atraktivan. Međutim, flert se zaista svodi na upoznavanje neke osobe bez bilo kakvih pretenzija za ulazak u vezu. Dakle, započnete s jednostavnim, prijateljskim razgovorom i to bez stresa.

Iskoristite svoje samopouzdanje (ili sami sebe prevarite)

U početku, stidljivi dečki kojima nedostaje samopouzdanje mogu smatrati da je nemoguće da ostave suprotan dojam na pripadnice ljepšeg spola. Dakle, ukoliko niste prirodno samouvjereni, stručnjaci govore da je “lažno samopuzdanje” prvi korak u stjecanju onog istinskog. Ukoliko emotivno uopće niste sigurni, ponašajte se kao da jeste. To je savjet broj jedan kada je u pitanju flert.

Međutim, valja voditi računa o važnoj razlici. Samopouzdanje ne treba miješati s bahatošću, pa budite sigurni da ne prelazite liniju. Ego nikada nije privlačan, ali samopouzdanje itekako jeste.

Gledajte djevojku u oči

Ukoliko ste stidljiv tip, možda ćete tokom zavođenja po svaku cijenu nastojati izbjeći kontakt očima s nekim ko vam se dopada. Međutim, uspostavljanje kontakta očima dok razgovarate s nekim, ili čak i kada osoba koja vam se dopada uđe u sobu, natjerat će ju da vas primijeti. Također ćete na ovaj način odati i taj važan osjećaj samopouzdanja.

Djelujte prirodno

Sasvim prirodno ponašanje je zapravo ključ za uspješan flert, tvrde brojni muškarci. Oni savjetuju da svaki stidljivi dečko ne bi trebao ulaziti u razgovor s namjerom da djevojku osvoji, već da s njom razgovarao kao s bilo kojom drugom osobom koja ga (emotivno) ne zanima.

Nemojte se truditi previše, nemojte preuveličavati, pa nemojte čak ni koketirati. Samo razgovarajte, budite zabavni i zainteresirani na svoj način.

Budite (iskreno) dobar momak

I dok su lijepi i zgodni dečki uglavnom ti koji žele djevojku odvesti u krevet, dobri dečki su oni koji vjeruju da dobro ponašanje znači da im žena duguje pažnju i ljubav. Zaključak je da trebate biti dobar momak, a ne zgodan i opasan tip.

TV K3 aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku

Komentarišite

Your email address will not be published.