Navijači odustali od protesta

November 23, 2014, 2:03 pm

Protest je trebalo da bude održan u podne, tako da su pripadnici snaga bezbednosti obezbeđivali državne institucije i ambasade u centru grada.

Najpre je bilo najavljeno da će se demonstranti oko 12 sati okupiti kod turske ambasade, pa zatim ispred “Zvezdine” Marakane, ali se, kako je javio Tanjugov izveštac sa lica mesta, u to vreme okupilo manja grupa uglavnom mlađih navijača, koji su ubrzo odustali od organizacije protesta i razišli se.

Bilo je i nezvaničnih najava da će se oni okupiti kod hrama Svetog Save na Vračar, pa ispred zgrade Vlade Srbije i zatim kod crkve Svetog Marka, ali niko se nije pojavio.

Navijač “Crvene Zvezde” Marko Ivković (25) ubijen je u petak, 21. novembra, u Istanbulu, uoči košarkaške utakmice Galatasaraj – Crvena zvezda.

Sinoć se nekoliko stotina građana okupilo isped turske ambasade u Beogradu u ynak protesta zbog ubistva navijača, ali im policija nije dozvolila da se približe zgradi diplomatskog predstavništva.

Prethodno su odali počast Ivkoviću i zapalili sveće u crkvi Svetog Marka, a ispred ambasade palili su baklje i pevali “Zvezdine” pesme.

Predsednik “Crvene zvezde” Nebojša Čović sinoć je optužio tursku policiju da snosi odgovornost za ubistvo Ivkovića.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.