TV K3

android aplikacija

instaliraj

Nauka dokazala: Najbolji frajeri su i najveći kreteni

Priznajte, i same ste znale da su one savršene jagodice previše dobre da bi bile istinite.

Nauka dokazala: Najbolji frajeri su i najveći kreteni

Novo istraživanje je sada dokazalo da oni baš, baš zgodni likovi najčešće ispadaju prave budale, pišu24 sata.

Sada je to dokazano i naučnim istraživanjem.

Istraživanje, koje je objavljeno u stručnom magazinu “Evolutionary Psychology”, sprovedeno je nad 62 muškarca i 63 žene. Naučnici su ispitivali koliko ljudi privlače jedne druge, pa su učesnici morali da ocjene pripadnike supriotnog pola od jedan (neprivlačan) do 7 (jako privlačan).

A zatim su iste te ljude ocjenjivali na drugoj skali – od jedan (sebični i takmičarski nastrojeni) do sedam (altruisti i egalisti).

Na kraju se ispostavilo da momci koji su dobili visoke ocjene na prvoj skali, na drugoj imaju jako niste ocene. U prevodu, što je tip zgodniji, to je veća vjerovatnoća da će pokazati i znakove sebičluka i uobraženosti. Međutim, ovo se ne dešava kod žena.

Naučnici kažu da se objašnjenje za ovaj fenomen krije u istoriji. Naime, snažnim i atraktivnim muškarcima je u prošlosti uvijek sve išlo u korist i nisu morali mnogo da se trude da budu fini – pa zato ni danas nisu takvi.

S druge strane, ženama je osjećaj empatije neophodan jer im pomaže u majčinstvu, pa zato naučnici smatraju da kod njih to nije nužno povezano sa izgledom.

Dakle, drage dame, dok gubite vrijeme maštajući o gospodinu Savršenom koji sjedi za šankom, a koji je vjerovatno krelac, možda će vam promaći simpatičan dečko iz komšiluka koji nema idealne razmjere ramena i grudi, ali ima sve karakterne osobine koje su vam potrebne.

TV K3 aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku

Komentarišite

Your email address will not be published.