Nastavljena saradnja saveza sportskih centara Slovenije i Sportskog centra Borik Banjaluka

March 28, 2022, 6:22 am

Savez Sportskih centara Slovenije i najveći Sportski centar u Sloveniji “ Šport Ljubljana”  protekle sedmice uputili su poziv na radnu posjetu Nenadu Taliću, direktoru SC “Borik” i inicijatoru osnivanja Asocijacije Sportskih centara Republike Srpske.  Nakon prošlogodišnje posjete slovenačkog Saveza Sportskom centru “ Borik”, ovaj poziv je nastavak saradnje i razmjene iskustava koji je tada uspostavljen.

Cilj posjete Slovniji je upoznavanje sa radom , rukovodjenje infrastrukturom i kapacitetima Saveza SC Slovenije koji broji 47 članova, te medjusobnoj saradnji centara, kao i njihovim djelovanjem na republičke institucije te evropske fondove, a koji bi se mogli prenijeti na model djelovanja Asocijacije SC Srpske u osnivanju.

Domaćini na čelu sa Brankom Florjaničem, direktorom Saveza SC Slovenije i Tatjanom Polajnar, predsjednicom Saveza SC Slovenije i direktoricom najvećeg SC u Sloveniji “Šport Ljubljana”, te Zoranom Lubejom, njenim zamjenikom i bivšim reprezentativcem Slovenije u rukometu zajedno sa Nenadom Talićem obišli su i predstavili dio od 80 sportskih objekata “ Šport Ljubljana”.

Dvorana za hokej na ledu, namjenska gimnastička dvorana, Sala u Tivoliju, velika dvorana “Stožice” samo su dio u okviru ove posjete.

Nakon Ljubljane uslijedila je posjeta Kopru. Dušan Lončarevič, direktor Zavoda za sport Koper predstavio je objekte i namjenu, a koji su dio Saveza SC Slovenije. Objekti “ Benifika” u koje se ubrajaju fudbalski sadion , novi Olimpijski bazen, dvorana, skate park, te parkovski kompleks sa teniskim terenima.

“Športni i omladinski centar Piran” u Portorožu bila je posljednja stanica dvodnevne posjete u okuviru ove saradnje. Matjaž Umkar, direktor Sportskog centra u Piranu upoznao je gosta sa radom dvorana i stadiona sa vještačkom travom, te pristaništa za sportove na vodi.

Savez SC Slovenije svojim djelovanjem kroz sve pripadajuće objekte i sportske centre zadovoljava potrebe nacionalnog programa za sport ali i opštinske programe po gradovima. Model poslovanja kroz Savez dobar je primjer koji se može primjeniti kroz Asocijaciju Sportskih centara Republike Srpske kako bi radili na razvoju i zadovoljili potrebe svih sportskih centara ali i korisnika krajnjih usluga- sportista i sportskih klubova.

 

(TV K3)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *