NSRS – Rasprava o Prijedlogu zakona o javnom redu i miru

February 4, 2015, 7:59 am

11:25. – Narodni poslanici razmotrili su Prijedlog zakona o javnom redu i miru kojim se propisuju prekršaji javnog reda i mira i prekršajne sankcije koje se izriču počiniocima. Poslanici iz vladajućih političkih stranaka predložili su amandmane kojima se žele poboljšati predložena zakonska rješenja.

Amandmane je predložila i koalicija “Domovina”, dok poslanici SDS, NDP i PDP nisu prisustvovali raspravi o ovoj tački dnevnog reda.

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač istakao je da mu je žao što opozicija nije učestvovala u raspravi o Prijedlogu zakona o javnom redu i miru.

“Opozicija je dala veoma loš prizvuk ovom zakonu koji je potreban Republici Srpskoj”, rekao je Lukač u završnoj riječi u Parlamentu Srpske i podsjetio da postoji ustavni osnov za donošenje nevedenih zakonskih rješenja.

On je naglasio da kvalifikacija javnog mjesta u zakonskom rješenju nije sporna i naveo da slična zakonska rješenja postoje u Federaciji BiH, Crnoj Gori i Hrvatskoj.

– Nikome od nas nije cilj da ovim zakonom spriječimo iznošenje bilo čijeg mišljenja. Namjera nam je da zaštitimo građane i to je prevashodni cilj zakona o javnom redu i miru – zaključio je Lukač.

10:32 – Parlament Republike Srpske razmatraće Prijedlog zakona o izmjenama Zakona o imovini i potraživanjima, kojima upravlja Fond za upravljanje nekretninama i potraživanjima Republike Srpske. Poslanici opozicije ne prisustvuju raspravi o ovoj tački dnevnog reda.

Na dnevnom redu su nacrti zakona o mjerama bezbjednosti u poslovanju gotovim novcem i drugim vrijednostima, o stočarstvu, o vinu, o jakim alkoholnim pićima, o izmjenama Zakona o veterinarstvu u Republici Srpskoj, o izmjenama i dopunama Zakona o hrani, te o izmjenama i dopunama Zakona o poljoprivrednim zadrugama.

Poslanici će razmatrati i konsolidovani izvještaj o izvršenju budžeta Republike Srpske za 2013. godinu, te konsolidovani izvještaj o izvršenju budžeta Republike Srpske za period 1. januar – 30. juni 2014. godine.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *