Napravite savršeno uskršnje jaje: Potrebne su vam samo dvije gumice

April 18, 2024, 7:44 am

Metoda za ukrašavanje uskršnjih jaja je bezbroj, ali uvijek radije biramo one jednostavnije, koje nam neće oduzeti puno vremena.

Jedna od jednostavnijih ideja za ukrašavanje jaja, ukoliko pritom želite da budu i originalno dekorisana, jeste ona koja nastaje korištenjem gumica. Osim što je vrlo zabavno, dobićete poseban izgled jaja i možete isprobati ovu taktiku već ove godine.

Pomoću gumica možete stvoriti zanimljive i šarene uzorke, a iako zapravo jeste veoma lako, evo nekoliko saveta ukoliko ste se odlučili za ovaj vid dekorisanja.

Za ovaj “trik” je najbolje da imate bijela jaja i gumice različitih veličina. Stavite gumice na jaja, tamo gdje želite da dobijete šaru, a možete koristiti i veće i manje, u zavisnosti od toga šta vam se dopada kao krajnji proizvod.

Nakon što ste na jaja stavili gumice, potopite ih u posudu s unaprijed pripremljenom bojom, te ostavite u tečnosti onoliko koliko piše u uputstvu.

Izvadite jaja iz boje i osušite ih, pa tek tada uklonite gumice koje će ostaviti bijele šare na jajima i upravo zbog toga će dekoracija biti veoma zanimljiva i jedinstvena.

Ukoliko želite i dodatno ukrašavanje jaja možete zalijepiti naljepnice, ispisati ili naslikati nešto, ili šta god već poželite. Ako volite i ovu jednostavniju, a opet lijepu i posebnu varijantu, ostavite jaja da se osuše, a potom ih stavite u uskršnju korpicu.

 

 

 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *