Napad na sinagogu i dvije crkve na jugu Rusije, četvoro mrtvih, dvojica terorista likvidirana (VIDEO)

June 23, 2024, 5:46 pm
U dagestanskom Derbentu nepoznate osobe iz automobila su otvorile vatru na sinagogu i crkvu, nakon čega su se zgrade zapalile. Zamjenik predsjednika republičke javne nadzorne komisije Šamil Hadulajev saopštio je da je u Derbentu ubijen sveštenik crkve. Dva napadača su likvidirana, a u republici je uveden protivteroristički režim.
– Prema informacijama koje sam dobio, otac Nikolaj ubijen je u crkvi u Derbentu, prerezan mu je grkljan. Imao je 66 godina i bio je veoma bolestan. U crkvi u Mahačkali ubijen je čuvar Mihail, koji je bio naoružan samo vazdušnim pištoljem. Sveštenici su se zatvorili u crkvu i čekaju pomoć – napisao je Hadulajev na svom Telegramu.

Ministarstvo unutrašnjih poslova saopštilo je da su dva napadača likvidirana.

Ranije su lokalni mediji javili da su napadači takođe razmijenili vatru sa pripadnicima policije.

Regionalno Ministarstvo unutrašnjih poslova nakon toga je saopštilo da je u napadu poginuo jedan policajac.

– Prema informacijama dežurnog odjeljenja Ministarstva unutrašnjih poslova Dagestana, oko 18 časova u Derbentu nepoznata lica su iz automatskog oružja pucala na sinagogu i crkvu. Prema preliminarnim informacijama, jedan pripadnik policije je poginuo, a jedan je ranjen – navodi se u saopštenju MUP Dagestana.

U toku je istraga.

U međuvremenu su u Mahačkali nepoznate osobe pucale na punkt saobraćajne policije i na crkvu.

Prema preliminarnim informacijama, ranjen je jedan policajac, saopštila je portparol Ministarstva unutrašnjih poslova Dagestana Gajana Garijeva.

– U Mahačkali je poginuo jedan policajac, šestoro je ranjeno. Prema preliminarnim informacijama, nema poginulih ni ranjenih među civilima. Započeta je akcija “Presretanje’” Identiteti napadača se utvrđuju – dodala je Garijeva.

https://twitter.com/i/status/1804916508285403223

(sputniknews.com – Foto: EPA/YURI KOCHETKOV)

 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *