Najpopularniji telefoni u prvom tromjesečju

May 31, 2023, 7:46 am

Industrija pametnih telefona trenutno je u padu u pogledu ukupnih isporuka uređaja, s dvocifrenim padom u poređenju s prošlom godinom. Ali, pokazalo se da je segment vrhunskih telefona (500 dolara / 465 eura naviše) izbjegao taj trend.

Kompanija za praćenje tehnološkog tržišta Canalys otkrila je da je “high-end” segment porastao za 4.7 odsto u poređenju s prošlom godinom.

Canalys je takođe objavio spisak top 15 najpopularnijih vrhunskih telefona na osnovu rezultata isporuke u maloprodaji.

iPhone i Samsung dominiraju listom

Apple iPhone uređaji očekivano su zauzeli prva mjesta, pa su se tako iPhone 14 Pro Max, iPhone 14 Pro, iPhone 14 i iPhone 13 našli na prvom, drugom, trećem i četvrtom mjestu. Ostala dva iPhone modela – iPhone 14 Plus (šesti) i iPhone 12 (osmi) – zaokružili su Appleov doprinos.

Samsung je isto dobro prošao u ovom segmentu, kao i Apple sa šest uređaja. Najznačajnije je da je Galaxy S23 Ultra zauzeo peto mjesto, pobjedivši iPhone 14 Plus. Još jedan značajan unos bio je Galaxy Z Flip 4, koji je završio na desetom mjestu i ujedno je jedini sklopivi telefon na listi. Galaxy S23 (sedmi), Galaxy S23 Plus (deveti), Galaxy S22 (12.) i Galaxy S21 FE (15.) takođe su se našli među prvih 15, piše Index.hr.

Na kraju, Xiaomi 13 (13.) i Huawei Mate 50 (14.) bili su jedini telefoni koji nisu Apple ili Samsung na ovoj listi najboljih flegšip telefona u prvom kvartalu 2023. godine.

(Nezavisne – Foto: Pixabay)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *