TV K3

android aplikacija

instaliraj

Naida Ruščuklić: Sve dišemo kao jedna

Naida Ruščuklić: Sve dišemo kao jedna

Košarkašice Jedinstvo Dženexa u narednoj sezoni uglavnom će se oslanjati na igračice iz omladinskog pogona, s kojima će pokušati da ostvare što bolji rezultat u elitnom rangu bh. košarke.

Tuzlanke se već uveliko spremaju za početak prvenstva, a mlade igračice s nestrpljenjem čekaju da pokažu koliko mogu u novoj sezoni. Trener Mirza Oštraković na raspolaganju će imati veoma talentovanu, ali i vjerovatno najmlađu ekipu u ligu. Jedna od onih koje će i u nadolazećem prvenstvu nositi dres Jedinstva jeste Naida Ruščuklić, koja bi trebalo da bude jedna od glavnih uzdanica tima.

“Pripreme su počele u avgustu na stadionu ‘Tušanj’, taj kondicioni dio koji je trajao mjesec dana. Radile smo bez glavnog trenera koji je bio na EP u Sofiji sa U16 selekcijom BiH, zajedno sa našom igračicom Lanom Jurčenko. Njegovo odsustvo popunila je naša legenda Mara Brčaninović, odradila jako dobro pripremni dio, koji je i najvažniji za nas sportiste. Od 1. septembra smo u dvorani gdje smo sve bile na broju zajedno sa pojačanjem Žaklinom Milošević”, kaže sjajna osamnaestogodišnja Naida i dodaje:

“Cilj kluba je rad sa djecom iz našeg pogona. Najstarija igračica ima 20 godina, jako smo mlade, željne rada, dokazivanja i napredovanja. Ono što je bitno jeste da sve dišemo kao jedna. Svake sezone se trudimo da ostvarimo bolji rezultat od prethodne, tako ćemo i ove prije svega pokazati mladost, želju i borbu”.

Povreda skočnog zgloba je perspektivnu Tuzlanku neko vrijeme udaljila sa parketa, ali joj je i dalo snagu da nastavi sa još jačim radom.

“Imala sam povredu u U18 reprezentaciji BiH. Bio je težak oporavak, zbog kojeg sam i propustila Eurobasket ovoga ljeta u Sarajevu. Ipak, sve mi je to dalo podsticaj da još jače treniram i radim i pokažem koliko vrijedim”, ističe Ruščuklićeva.

Glavna uzdanica Jedinstva u novoj sezoni zasad ne razmišlja o odlasku iz Tuzle s obzirom na to da je upisala fakultet, ali ima ambicije da jednog dana zaigra van granica BiH.

“Upisala sam fakultet u Tuzli, u budućnosti se vidim negdje dalje, ali polako… Rad i trud se uvijek isplate, samo treba biti strpljiv u svemu”, zaključila je mlada reprezentativka BiH koja već osam godina brani boje tuzlanskog kluba.

Prvenstvo BiH za košarkašice zakazano je za 19. oktobar, a Jedinstvo će na startu sezone snage odmjeriti s ekipom Čelika.

Nezavisne novine

TV K3 aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku

Komentarišite

Your email address will not be published.