Muškarci s pivskim stomakom su BOLJI U SEKSU nego oni s pločicama!

October 26, 2015, 8:55 am

Izgled tela muškarca ima veliku ulogu u seksu, već od samog izbora partnera do njegovih seksualnih veština. I dok se kao ideal drži vitko telo muškarca sa istaknutim trbušnjacima, u praksi je situacija znatno drugačija, tvrde naučnici sa turskog univerziteta “Erciyes”.
Evo šta ženama prolazi kroz glavu dok vam pružaju ORALNI SEKS

Prema njihovoj studiji, muškarci s većim indeksom telesne težine i obimom struka većim od 92 cm, u proseku duže “traju” u seksu – oko 7,3 minuta. S druge strane, muškarci ravnog stomaka imaju prosečno trajanje seksa oko 2,5 minuta pre orgazma.

Naime, pivski i razni drugi oblici stomaka, povezani su s većim nivoom hormona estradiola, ženskog hormona koji je odgovoran za veću izdržljivost u seksu.

Doprinos izdržljivosti

Seks s kondomima obično traje duže zbog smanjene osetljivosti nerava na glaviću. Muškarci baš zbog te smanjene osetljivosti obično izbegavaju kondome, ali time smanjuju I svoju seksualnu izdržljivost, što ih na duže staze može koštati propuštenih prilika.

Koliko bi seks trebalo da traje

Da se žene pita, seks bi u proseku trajao od 10 do 15 minuta, barem tako misli oko 77 odsto pripadnica nežnijeg pola. To ne uključuje vreme predigre, koja bi po njima trebalo da traje barem desetak minuta. U predigru se najčešće uključuje ljubljenje, maženje, masiranje pa i oralni seks – sve pre same penetracije.

U stvarnosti, studije pokazuju da prosečan seks traje svega tri do sedam minuta, a oko 25 odsto muškaraca pati od prevremene ejakulacije zbog koje sam seks traje manje od tri minuta. Takođe, pet do 10 odsto njih muči odložena ejakulacija – u kojoj problem nije trajanje seksa, već činjenica da ne mogu da dožive orgazam u seksu s partnerkom ili im za to treba neuobičajeno dugo vremena, preko 30 minuta.

Uzroci oba problema su najčešće psihološki, ali se mogu povezati is zavisnošću od pornografije i s fizičkim uzrocima poput povišenog krvnog pritiska, šećerne bolesti, poremećaja štitne žlezde kao i urološkim tegobama.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *