MUP RS procjenjuje da li je ugrožena bezbjednost predsjednika Srpske, a FUP smatra da nema razloga za brigu

February 8, 2024, 12:05 pm

Mediji i osobe bliske vladajućem režimu u Republici Srpskoj u posljednja dva dana počeli su širiti priču o navodnoj ugroženosti bezbjednosti predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika tokom njegovih dolazaka na suđenje u Sarajevo.

Iako se čini kao još jedna od taktika odbrane, pa ne bi čudilo ni da u jednom trenutku odluči ne dolaziti na ročišta iz navodne bojazni za ličnu bezbjednost, provjereno je da li postoje zvanične sigurnosne procjene o ugroženosti lidera SNSD i predsjednika Republike Srpske.

Iz Federalnog ministarstva unutrašnjih poslova kažu:

– Federalni MUP i FUP trenutno ne raspolažu informacijama da se predsjedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku sprema atentat niti raspolažu informacijama o ugroženosti njegove bezbjednosti.

No, ni Karan nije potvrdio da je Dodikova bezbjednost ugrožena, već da se svakodnevno procjenjuje moguća ugrožavanja, piše Klix.

– Naše službe proaktivno djeluju, svakodnevno procjenjujući moguća ugrožavanja, s obzirom na to da je to, ipak, najugroženija ličnost u Republici Srpskoj. Kada govorimo prijetnjama, mislim na naša operativna saznanja i razmjenu informacija sa drugim policijskih agencijama, ali i sve one prijetnje predsjedniku Republike na društvenim mrežama, putem elektronske pošte i drugog – izjavio je Karan.

(Srpskainfo – Foto: Arhiva)

 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *