MUP: Glasački listići na snimku paljenja nisu identični sa listićima CIK-a

October 12, 2022, 3:31 pm

Glasački listići sa snimka BNTV na kojima se vidi njihovo uništavanje ne odgovaraju onima koji se nalaze na stranici Centralne izborne komisije /CIK/ BiH, rečeno je u Ministarstvu unutrašnjih poslova /MUP/ Republike Srpske.

Uprava kriminalističke policije MUP Republike Srpske pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva Doboj preduzela je mjere i radnje na utvrđivanju autentičnosti snimaka koji su objavljeni na internet portalu BN Televizije na kojima se vidi paljenje i uništavanje glasačkih listića.

Iz MUP-a su naveli da je u okviru tih aktivnosti urađeno poređenje glasačkih listića čije se paljenje i uništavanje prikazuje na video snimcima sa onima koji su predstavljeni na zvaničnoj internet stranici Centralne izborne komisije BiH.

“Utvrđeno je da sporni glasački listići tj. oni koji se prikazuju na navedenim video snimcima ne odgovaraju onima koji se nalaze na stranici CIK-a BiH”, istakli su iz MUP-a Srpske za RTRS.

Iz MUP-a napominju da od CIK-a BiH još nisi dobili tumačenje serijskih brojeva glasačkih listića koji se vide na navedenim snimcima.

“Od BNTV-a nismo dobili tražene informacije o snimcima koje su objavili, kao i same snimke radi daljeg kriminalističkog vještačenja. Javnost će biti informisana o konačnim rezultatima ove istrage”, istakli su iz MUP-a.

SRNA

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *