Moskva: Uništena utvrđena skrovišta terorista

October 9, 2015, 6:24 am

Prema njegovim riječima, bombarderi Su-25 i Su-34 napali su osam uporišta ekstremista u provinciji Homs i u “paljbi su potpuno uništeni utvrđeni objekti ekstremista”, prenosi Tanjug.

Avioni su, takođe, nanijeli udare na 11 lokacija kampova za obuku ekstremista Islamske države  u provincijama Hama i Raka, dodao je Konašenkov.

Konašenkov je rekao da su avio-bombama za probijanje betona pogođena podzemna skrovišta ekstremista u oblasti naselja Arafit i Salma, kao i da je nekoliko aviona Su-25 uništilo jednu bazu ID skrivenu u šumi, prenijela je RIA Novosti.

Prema riječima Konašenkova, to ministarstvo za sada bezuspešno od Zapada traži koordinate Islamske države u Siriji.

“Obratimo im se – dajte nam koordinate objekata ID. Odgovor je muk ili odbijanje”, napomenuo je Konašenkov.

Konašenkov je dodao da zapadne kolege ne odgovaraju ni na zahtjeve Rusije za kontakte sa umjerenom sirijskom opozicijom, zbog čega se nameće zaključak da je ona “fantomska” a Zapad predstavlja kao da je podržava.

Tas prenosi njegovu izjavu da je i “Sirijska slobodna vojska” spremna na saradnju i razgovor o borbi protiv ekstremista ID, a da je Ministarstvo otvoreno za kontakte i spremno da razmotri sve konstruktivne predloge.

U međuvremenu, ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov i američki državni sekretar Džon Keri razgovarali su telefonom o situaciji u Siriji i Ukrajini, saopštilo je rusko Ministarstvo spoljnih poslova.

“U skladu sa instrukcijama predsednika Rusije i SAD, datim nakon njihovog sastanka na marginama generalne skupštine UN, dvojica ministara nastavili su razgovore o rješavanju krize u Siriji”, navelo je rusko Ministarstvo.

 

(agencije)

 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *