TV K3

android aplikacija

instaliraj

Mogerinijeva ostaje jedini posrednik u dijalogu Beograda i Prištine

Mogerinijeva ostaje jedini posrednik u dijalogu Beograda i Prištine

Visoki predstavnik EU za spoljnu politiku i bezbjednost Federika Mogerini ostaje jedini posrednik u dijalogu Beograda i Prištine, rekla je njen portparol Maja Kocijačič povodom najava da bi se u proces mogle aktivno uključiti Njemačka i Francuska.

Kocijančičeva je navela da pozdravlja svaki angažman u podršci dijalogu koji olakšava Evropskoj uniji, uključujući mogući novi sastanak.

“Naši kontakti se nastavljaju. Na primjer, visoki predstavnik će učestvovati na sastanku lidera u okviru procesa Brdo-Brioni u Tirani u srijedu i četvrtak, 8. i 9. maja. Ona je spremna da ponovo sazove dijalog. Takođe je jasno da kosovska vlada treba da ukine tarife kako bi omogućila brzo obnavljanje dijaloga”, rekla je Kocijančičeva za “Večernje novosti”.

Ona ističe da je nedavni samit u Berlinu pružio priliku za neformalnu razmjenu mišljenja koja je bila otvorena i iskrena.

“Sastanak je dao važan signal za angažman dvije države članice, Njemačke i Francuske, zajedno sa drugima, da i dalje, sa više posvećenosti, podržavaju dijalog Beograda i Prištine”, rekla je Kocijančičeva.

(SRNA)

Komentarišite

Your email address will not be published.