Modriča: Podjela vaučera za nabavku školskog pribora za djecu Udruženja “Nada +”

August 26, 2022, 12:26 pm

Opština Modriča, u saradnji sa Udruženjem roditelja sa četvoro i više djece „Nada +“, organizovali su podjelu vaučera za djecu školskog uzrasta iz porodica sa četvoro i više djece, koji se mogu iskoristiti za kupovinu školskog pribora.

Jedna od mnogobrojnih članica Udruženja roditelja sa četvoro i više djece „Nada +“iz Modriče Milena Blagojević majka je petoro djece. Kaže da je svaka pomoć dobrodošla, pogotovo kad znamo koliko je sve poskupjelo i koliko troškova iziskuje spremanje čak samo jednog djeteta u školu.

Opština Modriča i ovaj put pomogla je Udruženju sa četvoro i više djece “Nada +”. Podjelom vaučera vrijednosti 30 KM,  djeca školskog uzrasta moći će da nabave školski pribor u knjižari “Mira” .Što se tiče udžbenika, poznato je da je Vlada RS obezbjedila udžbenike za sve đake od 1.- 4. razreda a obezbjeđene su i polovne knjige za sve učenike, do 9.razreda.

Već 4. godinu za redom Udruženje „Nada +“ uoči početka školeske godine  organizuje podjelu vaučera isključivo za kupovinu školskog priloga. Ove godine vaučeri su podjeljeni za 140 porodica uz svesrdnu pomoć lokalane zajednice.

 Udruženju sa četvoro i više djece “Nada +” postoji već pet godina a do sad su organizovali dosta aktivnosti humanitarnog I humanog karaktera- od podjele paketića, organizovanja ekskurzija, jednokranih pomoći, pomaganju u pravljenju kuće članovima u stanju socijalne potrebe.Pored samoinicijativnog udruživanja, pomoć stiže I od opštine I od lokalnih privrednika.

TVk3

 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.