TV K3

android aplikacija

instaliraj

Modriča: Održana Skupština Udruženja logoraša regija Posavina (VIDEO)

Modriča: Održana Skupština Udruženja logoraša regija Posavina (VIDEO)

Savez logoraša RS-regije Posavina održalo je sednicu Skupštine na kojoj su izabrani predsednik i podpredsednik regije Posavina, kao i delegati i članovi Predsedništva u savezu logoraša RS.

Posavina ima četri udruženja ratnih zarobljenika-logoraša, u Brodu, Modriči, Šamcu i Vukosavlju, ali se članovi Udruženja iz Vukosavlja nisu odazvali sednici Skupštine koja je bila izborna. Ona skupštini je za predsednika regije Posavina SL RS jednoglasno izabran dosadašnji predsednik Vlado Dragojlović iz Modriče. Dragojlović je ovom prilikom rekao da će se u narednom periodu zalagati za bolji status logoraša, te da Savez logoraša RS nije ispunio osnovne programske ciljeve, a to su poboljšanje životnog statusa ratnih zarobljenika-logoraša i dokazivanje zločina nad srpskim logorašima i ratnim zarobljenicima.

Na skupštini regije Posavina SLRS istaknuto je da predsednik Predsedništva SLRS treba biti iz ove regije, jer regija Posavina ima najveći broj logoraša u Savezu, pogotovo ako se tome doda Udruženje logoraša iz Dervente koje je izašlo iz Saveza i Regionalno Udruženje Višegrad koje daje podršku Posavini to je skoro polovina ukupnog broja logoraša RS. I po provedenim aktivnostima regija Posavina je broj jedan u SLRS, rečeno je na Skupštini. Predloženo je da kandidati za predsednika Predsedništva budu Vlado Dragojlović iz Modriče i Ane Mihailov iz Broda.

Na skupštini je za podpredsednika regije Posavina SLRS izabran Gojko Pajić iz Šamca koji je i do sada vršio ovu funkciju. Za delegate u Predsedništva SLRS izabrani su Miodrag Kušić i Ane Mihalov iz Broda, Gojko Pajić i Mile Slepčević iz Šamca, Vlado Dragojlović i Dragomir Pavić iz Modriče, i Milica Đekić iz Vukosavlja ispred sekcije žena regije Posavina. Za članove Predsedništva izabrani su Ane Mihailov iz Broda, Gojko Pajić iz Šamca i Vlado Dragojlović iz Modriče.

(TV K3)

Komentarišite

Your email address will not be published.