TV K3

android aplikacija

instaliraj

Milošević: Nema opasnosti od izlivanja Bosne

Milošević: Nema opasnosti od izlivanja Bosne

Vodostaj rijeke Bosne u Doboju od jutros je za 14 centimetara viši od referentne visine na mjernoj koti koja iznosi 137 centimetara a, prema dosadašnjim parametrima, nema opasnosti od izlivanja, rekao je načelnik dobojskog Odjeljenja civilne zaštite Miroslav Milošević.

On je naveo da je ovaj vodostaj izmjeren u 10.30 časova, te da visina kote redovne odbrane od poplava u Doboju iznosi 300 centimetara, a vanredna 450 centimetara.

Milošević je novinarima rekao da je vodostaj rijeka Bosne i Spreče u blagom padu, dok je evidentiran blagi porast rijeke Usore.

On ocjenjuje da, ukoliko se ostvare prognozirane količine padavina Hidrometeorološkog zavoda Srpske, mogu se očekivati povećani vodostaji potoka i rječica i njihovo izlivanje iz korita.

Kao kritične tačke iz prethodnog perioda Milošević je naveo bujične potoke u dobojskim naseljima Paklenica, Trbuk, Grabovica, Miljkovac i Makljenovac, te istakao da sve zavisi od vremenskih uslova.

On je naveo da su od petka, 10. maja, sve jedinice opšte namjene u pripravnosti, kao i pravna lica sa kojima je grad sklopio ugovor.

Prema njegovim riječima, vreće se pijeskom se još ne pune, ali su mašina i ljudstvo u pripravnosti.

Prema mjerenjima Republičkog hidrometeorološkog zavoda Republike Srpske vodostaj rijeke Bosne u Doboju u 11.00 časova je za 15,3 centimetra viši od referentne visine na mjernoj koti i u blagom je porastu.

Najviši vodostaj rijeke Bosne izmjeren je 15. maja 2014. godine, kada je iznosio 721 centimetar.

Srna

TV K3 aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku

Komentarišite

Your email address will not be published.