Miloš Stanišić predsjednik GO DNS Bijeljina napustio stranku

June 22, 2022, 5:43 pm

“Želim da vas informišem da podnosim ostavku na sve funkcije u DNS i da sa današnjim danom istupam iz članstva partije. Takođe, odbornički mandat u Skupštini Grada Bijeljina koji sam osvojio na listi DNS stavljam na raspolaganje partiji”, kaže se u saopštenju za javnost Miloša Stanišića, predsjednika Gradskog odbora DNS-a u Bijeljini.

Saopštenje prenosimo u cjelosti:

“Dvije godine sam na čelu bijeljinskog odbora DNS i svoje članstvo i rad u partiji sam bazirao na vrijednostima koje sam ponio iz porodičnog doma – prilježan rad, poštovanje i radna disciplina. U rad u partiji sebe sam uložio iskreno i do kraja i od prvog dana sam Demokratski narodni savez smatrao svojom drugom porodicom.

Žao mi je što je vremenom došlo do razmimolaženja i u ciljevima i u načinima rada u partiji. Obavljajući dužnost predsjednika Gradskog odbora u Bijeljini i birajući ljude i za saradnju, kao i za stranačke funkcije, vodio sam se isključivo ljudskim kvalitetima i profesionalnim kvalifikacijama. Cilj mi je bio da ojačam partiju u Bijeljini i da zajedno sa ostalim odborima doprinesemo dobrom rezultatu na Opštim izborima, kao i boljem i kvalitetnijem životu i u našem gradu, ali i u cijeloj Republici Srpskoj.

Ponosan sam na činjenicu da u svom cilju nisam bio usamljen. Naišao sam na ogromnu podršku Bijeljinaca i Semberaca, koji su prepoznali časne namjere i svakodnevno smo jačali našu partiju na terenu.

Međutim, shvatio sam da je vremenom takav moj pristup politici zasmetao rukovodstvu partije i da je to vrijednost koja se u vrhu Demokratskog narodnog saveza ipak ne cijeni. Žao mi je što sam na samom početku svog političkog puta, za koji vjerujem da tek počinje, zbog takvog načina rada pojedinim članovima partije u Bijeljini postao višak i smetnja.

Bez obzira na činjenicu da sam predsjednik partije u ovom gradu, potpuno sam, i to svjesno i sa ciljem, izopšten iz najvažnijih stranačkih dešavanja, što je kulminiralo tokom priprema za izbore. Namjera je bila, u šta sam potpuno siguran i za šta imam i dokaze, da mi bude dodijeljena uloga stranačkog pijuna – da se moje ime i svaka druga vrsta iskrenog doprinosa radu partije, pa i finansijskog, iskoristi za prikupljanje glasova – ali za druge kandidate, pogodnije vrhu stranke.

Međutim, ipak sam zadovoljan činjenicom i to mi je veoma važno da, bez obzira na prepreke i teškoće na putu, mogu svakoga u partiji da pogledam u oči i što je najvažnije – otvorenog srca i uma mogu da stanem pred svoje Bijeljince.

Želim da vas informišem da podnosim ostavku na sve funkcije u DNS i da sa današnjim danom istupam iz članstva partije. Takođe, odbornički mandat u Skupštini Grada Bijeljina koji sam osvojio na listi DNS stavljam na raspolaganje partiji.

Važno je da napomenem da se ne radi o ishitrenoj, već o pažljivo izvaganoj odluci, koja je posljedica dugotrajne sabotaže mog rada unutar DNS. Stoga je moja ostavka neopoziva”, kaže se u saopštenju.

(BN)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *