Miličević: Jasenovac i Donja Gradina mjesta srpske golgote (FOTO)

April 23, 2023, 1:07 pm

Onaj ko ne pamti, rizikuje da mu se stradanje ponovi. Ono što je Nezavisna država Hrvatska učinila srpskom narodu bila je prijetnja biološkim nestankom i zato je naša obaveza da njegujemo sjećanje na žrtve genocida i nikad ne zaboravimo jasenovačke žrtve“, istakao je v.d. predsjednika SDS dr Milan Miličević koji je u spomen području Donja Gradina prisustovao danu sjećanja na 700.000 žrtava ustaškog zločina-genocida u koncentracionom logoru Jasenovac.

„Svi mi trebamo prenositi naše nacionalno pamćenje budućim generacijama.Važno je i danas podsjetiti na činjenicu da je aktuelna vlast  RS predala jasenovačku građu Hrvatskoj jer bi sačuvana arhiva o stradanju u koncentracionim logorima NDH bila značajan istorijski izvor za istorijska istraživanja. Onaj ko je predao jasenovačku građu osakatio nas je i nacionalno ali i politički jer je predao dokumentaciju koja svjedoči o mučeničkom stradanju Srba u Drugom svjetskom ratu koju danas naši susjedi negiraju stavljajući mučeničkom narodu oreol dželata“, zaključio je Miličević.

Kao dio delegacije SDS cvijeće žrtvama genocida NDH na spomen područje Donja Gradina, pored v.d.predsjednika Miličevića položili su  poslanik u NSRS Maja Dragojević  Stojić  i delegat u Domu naroda PSBiH Želimir Nešković.

Izvor: Saopštenje SDS

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *