TV K3

android aplikacija

instaliraj

Mektić: “Srbi se u Hrvatskoj tretiraju kao stoka sitnog zuba”

Mektić: “Srbi se u Hrvatskoj tretiraju kao stoka sitnog zuba”

Ne stišavaju se reakcije na odluku predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Milorada Dodika da se pozove na zaštitu vitalnog nacionalnog interesa i time, bar za sada, spriječi pokretanje spora s Hrvatskom zbog izgradnje Pelješkog mosta.

– Dok se Srbi u Hrvatskoj tretiraju kao stoka sitnog zuba, Milorad Dodik ide dotle da izgradnju Pelješkog mosta proglašava za srpski nacionalni interes –  napisao je na svom Tviter profilu ministar bezbjednosti Bosne i Hercegovine Dragan Mektić.

On je ocijenio i da je hrvatski interes odjednom postao srpski interes, upućujući time jasnu kritiku na jučerašnju odluku predsjedavajućeg Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorada Dodika, prenosi Klix.

Narodna skuština Republike Srpske već sutra će se izjasniti o Dodikovom mišljenju da je ugrožen vitalni nacionalni interes, a u NSRS tim povodom obratiće se i Dodik.

Predsjedavajući Predsjedništva BiH juče je pozivanje na zaštitu vitalnog nacionalnog interesa pravdao time da bi zbog usvajanja takve odluke BiH mogla imati probleme s brojnim subjektima, s obzirom na to da je Hrvatska članica Evropske unije.

S obzirom na to da su bh. javnosti poznati bliski odnosi predsjednika HDZ BiH Dragana Čovića s liderom SNSD, postoji mogućnost da na ovaj način Dodik zapravo štiti Čovićeve političke stavove.

(klix.ba)

TV K3 aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku

Komentarišite

Your email address will not be published.