TV K3

android aplikacija

instaliraj

Mediji traže odlučniju reakciju Pekinga

Mediji traže odlučniju reakciju Pekinga

Kineski državni mediji pozvali su danas Peking da na odlučniji način riješi problem protesta u Hong Kongu nakon što je novinar jednog od najvećih listova bio zahvaćen sukobima između policije i demonstranata na aerodromu u tom gradu.
Demonstranti i policija sukobili su se kasno sinoć na aerodromu u Hong Kongu gdje su drugi dan zaredom otkazani letovi. Demonstranti su u jednom trenutku kao taoca držali novinara lista “Global tajms” Fu Guohaoa.

Urednik “Global tajmsa” Hu Siđin naveo je da je policija spasila Guahaoa jer su ga demonstranti vezali i da je on odmah prebačen u bolnicu.

Na naslovnoj strani lista “Pipl dejli” navodi se da je situacija u Hong Kongu došla do kritične tačke.

“Upotreba maća zakona radi zaustavljanja nasilja i povratka reda i mira najvažniji je i najhitniji zadatak za Hong Kong”, piše dnevnik.

U drugom listu “Šenžen juniverziti riserčer” ističe se da centralna administracija mora da rješava problem u Hong Kongu mnogo odlučnije.

Američki predsjednik Donald Tramp je u poruci objavljenoj na društvenoj mreži “Tviter” objavio da kineske vlasti prebacuju vojsku na granicu sa Hong Kongom i zatražio je smirivanje situacije.

Međutim, u kineskim medijima niko nije zatražio reagovanje vojske radi demonstracija u Hong Kongu.

Demonstracije u Hong Kongu počele su 9. juna zbog spornog nacrta zakona koji bi omogućavao da kriminalci budu isporučeni pred sudove u kopnenom dijelu Kine. Sporni nacrt je suspendovan.

Hong Kong je 1997. godine vraćen pod kontrolu Kine, ali do 2047. godine ima odvojen pravni sistem na osnovu dogovora “jedna zemlja, dva sistema”.

Izvor: Srna

TV K3 aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku

Komentarišite

Your email address will not be published.