Mediji: Jedan uhapšeni priznao ubistvo djevojčice

December 4, 2023, 7:49 am

Velibor Manev, jedan od trojice uhapšenih za ubistvo 14-godišnje djevojčice Vanje Đorđevske (14) iz Skoplja, priznao je krivicu, saznaje “Skoplje1” iz izvora u istrazi, prenosi Glas Srpske.

Riječ je o osobi koja se družila sa Ljupčom Paleskim-Palcom, i koja je davala informacije o planiranju i izvršenju otmice, a potom i ubistva. Palčo i Manev imaju zajedničke fotografije na društvenim mrežama.

U tužilaštvu je potvrđeno da je Aleksandar, otac kidnapovane i ubijene Vanje Đorđevske sinoć priveden i saslušan, a odlučeno je da ostane u policijskoj stanici dok se ne rasvijetli njegova uloga u ovom tragičnom događaju.

Djevojčica je nestala u ponedjeljak, 27. novembra na putu do škole, a pronađena je mrtva kod sela Orman, na rubu glavnog grada Sjeverne Makedonije.

Cijeli region tragao je za Vanjom koja je, prema informacijama državnog tužilaštva, ubijena samo nekoliko sati nakon otmice, oko 10 sati istog dana.

Utvrđeno je da je ubistvo djevojčice povezano s još jednim zločinom – ubistvom 74-godišnjaka, frizera u penziji Panča Žeževskog iz Velesa.

Ipak, poveznica između 74-godišnjaka i djevojčice ostaje nejasna. Kćerka ubijenog Žeževskog izjavila je da njen otac i Vanja nisu bili poznati jedno drugom, niti su se ikada sreli. Motiv ubistva, koji je prema policiji koristoljublje, takođe ostaje enigma, s obzirom na nepoznate veze između djevojčice i penzionera.

Dok su oba nestanka prijavljena u istom periodu, prvi trag o nestanku Žeževskog izgubio se nekoliko dana prije nego što je djevojčica nestala.

Detalji o otmici navode na pretpostavku da je pokušaj iznuđivanja novca od roditelja bio motiv u slučaju djevojčice, dok je u slučaju Žeževskog novac bio povezan s osobama u rodbinskoj vezi s njim.

“U sklopu istrage ovog stravičnog zločina pet osoba je osumnjičeno, od kojih su tri uhapšene, jedna se nalazi u inostranstvu, dok je jedna osoba zadržana u policijskoj stanici. Svi osumnjičeni su makedonski državljani”, navode iz državnog tužilaštva.

(Nezavisne – Foto: Printscreen)

 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *