Marković: Čim se SNSD prijavi za izbore, priče o njemačkom turisti padaju u vodu

May 13, 2024, 11:16 am

Eventualni izlazak SNSD-a na lokalne izbore po novom izbornom zakonu koji sadrži izmjene koje je nametnuo Kristijan Šmit, nije samo pitanje izbornog procesa, nego krah čitave njihove politike, kao i politike koju vode u ime Republike Srpske.

Rekao je ovo poslanik PDP u Narodnoj skupštini Republike Srpske, Slaviša Marković, ističući da se nakon toga otvaraju brojna druga pitanja.

– Čim se prijave za učešće na izborima, što će se sigurno desiti u narednih nekoliko dana, sva njihova priča o njemačkom turisti koji će navodno biti uhapšen čim kroči u Republiku Srpsku, iako ovdje redovno boravi, pada u vodu. Automatski će prihvatiti i legalizaciju Kristijana Šmita na mjestu visokog predstavnika i sve što su radili, ali mnogo tga i već pogazili, prestaje da važi – ističe Marković.

Prihvataju i legalizuju da visoki predstavnik nameće zakone, tvrdi Marković, što je protiv svih onih tvrdnji da niko nema pravo da nameće zakone i da to jedino mogu skupštine, što je na prijedloge SNSD, direktno ili indirektno, usvojila i NSRS nizom zaključaka i zakona.

– Dalje, sudski proces koji se vodi protiv Milorda Dodika dobija drugu dimenziju, jer mu se sudi zbog nepoštovanja Šmitovog zakona. Odbrana Milorada Dodika se temellji na tome da je visoki predstvanik nelegalan i da ne postoji, ali poslije ovoga ti temelji se ruše, jer će oni upravo legalizuju Šmita kao visokog predstavnika. Sidski proces je Dodikova stvar i neću se dalje mješati u to, ali sve ovo pokazuje kako SNSD svojom nedosljednom, politikom za jednokratnu upotrebu, punom galame, a malo dijela, urušava naše institucije, odluke i poziciju Republike Srpske. Budući da su kao nosioci vlasti odgovorni za položaj Srpske, ubuduće bi bilo dobro da praktikuju više mudrosti i pameti, manje prazne priče – poručuje Marković.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *