TV K3

android aplikacija

instaliraj

Lokacije za nadzorne kamere u Doboju "izabrali" prestupnici (VIDEO)

Lokacije za nadzorne kamere u Doboju "izabrali" prestupnici (VIDEO)
Tri vrste kamera, njih ukupno 71, postavljene na 34 lokacije, danonoćno nadgledaju grad Doboj, koji je uspostavom sistema video-nadzora na svojevrstan način postao “pametni grad”.

“Imamo 20 pametnih kamera koje prepoznaju sve registarske tablice, isto tako, imamo 18 kojim se može upravljati direktno iz operativnog dežurstva, imaju mogućnost rotacije 360 stepeni, raznih pomjeranja, u zavisnosti od situacije i šta nam treba, i ostatak kamera su 33 koje snimaju u gro-planu. Te kamere uvezane su u informacioni sistem MUP-a i sve podatke crpe iz naših postojećih evidencija vezano za vozila, lica i slično, koje mi koristimo u sankcionisanju prekršaja”, pojasnio je juče Slobodan Radinković, načelnik Policijske uprave Doboj.

Kako funkcioniše sistem, Radinković je prezentovao Draganu Lukaču, ministru unutrašnjih poslova RS.

“Radi se o jednom savremenom sistemu koji ima mnogo mogućnosti, ali svakako nam je najbitnije da držimo pod kontrolom, ne samo bezbjednost saobraćaja, već u kretanja onih lica koja su spremna da vrše prekršaje ili krivična djela na teritoriji grada Doboja i, ako već naprave takva krivična djela, da možemo u našoj istrazi da dođemo do njih da ih sankcionišemo i privedemo”, izjavio je Lukač.

Projekat video-nadzora finansirala je Gradska uprava Doboja.

“Grad Doboj jedan je od većih gradova među prvima koji je završio upravo ovaj posao i to je ono što sigurno garantuje svima nama u gradu veću bezbjednost. Siguran sam da će kamere imati svoju svrhu i već su dale određene rezultate, iako su bile u probnom radu. Projekat koji je započeo Obren Petrović danas je pušten u funkciju. Grad Doboj je za ovaj projekat izdvojio 350.000 KM”, kazao je gradonačelnik Boris Jerinić.

Lokacije na kojima su postavljene kamere na svojevrstan način “birali” su izvršioci krivičnih djela, jer su instalirane na osnovu policijske statistike o mjestu i vremenu izvršenja prekršaja i krivičnih djela.

Od početka realizacije projekta broj kamera je povećan, a nadležni uz osmijeh poručuju da ih treba još.

“Mi smo uspjeli besplatno da dobijemo tu optičku mrežu za sve te kamere, tako da smo imali i uštedu novčanih sredstava, koja smo iskoristili za nabavku dodatnih kamera, posebno ovih pet pametnih je dodato, tako da ih je sada ukupno 20, a bilo je predviđeno po prvobitnom projektu 15”, kaže Slobodan Radinković.

Nezvisne novine

http://credit-n.ru/zaymyi-next.html

TV K3 aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku

Komentarišite

Your email address will not be published.