Ljekari iz inostranstva posjetili ambulantu u Boljaniću kod Doboja (VIDEO)

September 18, 2023, 5:10 pm

Dom zdravlja Doboj bio je domaćin 3. Simpozijuma doktora medicine sa međunarodnim učešćem, koji je održan pod sloganom “Promocija znanja, prevencija bolesti”. Na Simpozijumu je učestvovalo više od 200 ljekara iz cijele Evrope. Nekoliko njih iz Španije, Malte i Velike Britanije u sklopu boravka u Doboju posjetili su terensku ambulantu u mjesnoj zajednici Boljanić, kako bi sa kolegama razmijenili iskustva.

Ljekari u terenskim ambulantama u Doboju imaju pune ruke posla. Dnevno nekad obave I do 80 pregleda, što je potvrdila I doktorka Milena Bilić. Kada je u pitanju terenska ambulanta u ozrenskoj mjesnoj zajednici Boljanić registrovano je oko 1600 pacijenata.

Kako funkcioniše terenska ambulanta u Boljaniću mogli su da vide I ljekari iz Velike Britanije, Španije I MaLte. Sa sličnim problemima, kažu susreću se I oni.

Mjesna zajednica Boljanić sa oko 1.700 stanovnika jedna je od većih na području Doboja. Ambulanta im je kažu izuzetno značajna, naročito za pripadnike starije životne dobi.

Osim redovnih zdravstvenih pregleda u ambulanti u Bolajniću, rade se i sistematski pregledi djece pred polazak u školu, a takođe se organizuju i mamografski pregledi dojki.

(TV K3)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *