Linta: Skandalozna najava vojne parade povodom “Oluje”

October 19, 2014, 12:29 pm

“Ukoliko su tačne izjave hrvatskih zvaničnika da su temelji hrvatske države stvoreni u antifašističkoj borbi, onda će Hrvatska da organizuje vojnu paradu sljedećeg 9. maja, kada će biti obilježeno 70 godina od pobjede nad fašizmom, a ne 5. avgusta, kada se slavi protjerivanje Srba”, saopštio je Linta.

On je apelovao da SAD, EU, OEBS i Savjet Evrope upute jasan zahtjev Hrvatskoj da prestane slaviti “Oluju”, kao i da kazni počinioce zločina, da isplati naknadu štete porodicama žrtava, obilježi mjesta stradanja Srba, da obezbijedi uslove za održiv povratak protjeranih Srba i poštuje njihova ljudska i građanska prava.

Linta je pri tom naglasio da masovna ubistva srpskih civila i ratnih zarobljenika, te sistematska pljačka i uništavanje njihove imovine nedvosmisleno pokazuju da akcija “Oluja” nije bila nikakva “oslobodilačka akcija”, kako je Hrvati prikazuju.

“Oluja” nije bila nikakva oslobodilačka akcija, već udruženi zločinački poduhvat sa ciljem stvaranja Hrvatske bez ili sa što manje Srba, poručio je Linta.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *