TV K3

android aplikacija

instaliraj

Lideri vladajuće koalicije o zakonima i funkcionisanju institucija

Lideri vladajuće koalicije o zakonima i funkcionisanju institucija

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik izjavio je da je sa liderima stranaka vladajuće koalicije razgovarao o određenim zakonima koje će Narodna skupština Republike Srpske sutra razmatrati, kao i o pitanjima funkcionisanja institucija.
“U pitanju je ubičajeni koalicioni sastanak na kojem su učestvovali predstavnici partija i šefovi poslaničkih klubova, kao i članovi Vlade”, rekao je novinarima nakon sastanka Dodik.
Komentarišući usvajanje izmjena Krivičnog zakona BiH predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da se radi o potpunom ignorisanju interesa Republike Srpske od SDS-ovih delegata i poslove koji su na granici njihove izdaje.
“Očigledno su delegati SDS-a glasali za ovaj akt ili bili uzdržani što je sasvim dovoljno. Mi ćemo to staviti na Skupštinu pa ćemo vidjeti šta možemo da uradimo”, rekao je novinarima u Banjaluci Dodik, koji je i lider SNSD-a.
Dodik je rekao da nije bilo mehanizma da se zadrži usvajanje izmjena Krivičnog zakona BiH i da je riječ o potpuno nelogičnoj situaciji da predstavnici Republike Srpske neusaglašeno djeluju u zajedničkim institucijama.
“To je nešto na šta smo upozoravali, a kada smo govorili o probošnjačkom karakteru SDS-a i načinu na koji njihovo rukovodstvo radi. Mnogi su mislili da to govorimo reda radi. Ovih dana smo čuli i važne ljude iz njihove strukture koji o tome govore”, rekao je Dodik.
On je naveo da SDS pokušava da to prikaže drugačije javnosti, te da im očigledno nije dovoljno upozorenje što parlament, Vlada i predsjednik Republike, kao i značajn broj njihovih ljudi ne podržava takvu politiku.
“SDS ima svoj ritam izdaje i oni će to nastaviti da rade”, smatra Dodik.
Predsjednik DNS-a Marko Pavić izjavio je da koalicioni dogovor ove partije sa Strankom napredna Srpska ničim nije narušen.
“Ne znači da je, ako je neko protiv nečega, narušena skupštinska većina”, rekao je Pavić večeras novinarima u Banjaluci nakon sastanka lidera stranaka vladajuće koalicije.

On je naveo da na sastanku nije razgovarano o posebnim temama koje bi izlazile iz okvira nadležnosti Narodne skupštine i Vlade.
“Riječ je o uobičajenom sastanku koalicionih partnera o tematici sa dnevnog reda Narodne skupštine i o nekim mjerama koje bi u narednom periodu trebalo preduzeti u vezi sa fiskalnim rasterećenjem privrede i sa zakonom o stvarnim pravima koje što prije treba donijeti”, kaže Pavić.
Govoreći o sastanku lidera koalicionih stranaka Petar Đokić, predsjednik Socijalističke partije je rekao da je “bilo riječi o svim temama, analizirali smo kompletan dnevni red sjednice parlamenta, kao i ona pitanja koja će u narednom periodu biti predmet razmatranja parlamenta”.
“Smatram da je ovo dobar metod rada, a možda mu sada dajemo veći značaj nego što smo stizali ranije. Pokazuje se da je to vrlo kvalitetno u smislu punog razumijevanja za svako pitanje u Republici Srpskoj”, On je dodao da će se tako raditi i u buduće sa ciljem punog doprinosa daljem razvoju i stabilnosti Repubike Srpske da bi na vrijeme bili prepoznati svi problemi kojima se izlaže Republika i da se na njih odgovori.

Na sastanku u Banjaluci učestvovali su i međunarodni sekretar SNSD-a Željka Cvijanović, potpredsjednik DNS-a Nedeljko Čubrilović, šefovi poslaničkih klubova SNSD-a, DNS-a i SP-a u Narodnoj skupštini Radovan Višković, Spomenka Stevanović i Slobodan Protić.

TV K3 aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku

Komentarišite

Your email address will not be published.