TV K3

android aplikacija

instaliraj

Lavrov ne očekuje poboljšanje odnosa sa Vašingtonom

Lavrov ne očekuje poboljšanje odnosa sa Vašingtonom
Poboljšanje odnosa između Rusije i SAD teško je moguće u bliskoj budućnosti, ali je Moskva spremna za zajednički rad na tome, rekao je šef ruske diplomatije Sergej Lavrov u intervjuu listu “Argumenti i fakti”.

– Rješavanje serije problema koji su se nagomilali u bilateralnim odnosima, ne kao rezultat naših poteza, neće biti lano. Uspostavljanje bilateralnih veza je uzajaman proces. Naša zemlja je spremna za taj posao i to smo rekli mnogo puta – rekao je Lavrov.

On je dodao da Rusija i SAD snose posebnu odgovornost kao najveće nuklearne sile i stalni članovi Savjeta bezbjednosti UN.

– Naša saradnja je ključni element za osiguravanje stabilnosti i predvidljivosti u međunarodnim poslovima. Ipak, ne zavisi sve od nas. Kažu da je za tango potrebno dvoje – rekao je ruski diplomata, prenio je TASS.

On je ukazao i na komplikovanu unutrašnju političku situaciju u SAD kao na drugi faktor.

Lavrov je rekao da predsjednik SAD Donald Tramp govori o namjeri da ima dobre odnose sa Rusijom, ali da ne dijele svi u Vašingtonu njegov stav.

– To se pokazuje kroz neprijateljske mjere poput izražavanja različitih neosnovanih optužbi protiv nas, uvođenje finansijskih i ekonomskih sankcija, pljenidbu diplomatske imovine, otmice naših građana u trećim državama, potkopavanje spoljnopolitičkih interesa Rusije, pokušaje miješanja u naše unutrašnje poslove – izjavio je Lavrov.

On je rekao da predsjednici dvije zemlje dijele shvatanje o neophodnosti prevazilaženja sadašnjeg zastoja.

(agencije)

TV K3 aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku

Komentarišite

Your email address will not be published.