Kultni mjuzikl slavi 40 godina popularnosti

July 20, 2018, 7:50 am

Prošlo je 40 godina od kada su Olivija Njuton Džon i Džon Travolta osvojili srca mladih širom svijeta, a sam mjuzikl “Briljantin” (Grease) od tada nije dobio nijednu boru, i i dalje je aktuelan.

Reditelj Rendal Klajzer izjavio je u intervjuu Frans presu da i dalje ne može da vjeruje da je njegov prvi dugometražni film postao holivudski klasik.

“Mislili smo da će film dobro proći kod tinejdžera tokom jednog ili dva ljeta, ali nismo mogli da zamislimo da će 40 godina kasnije ostati i dalje nevjerovatno interesovanje u cijelom svijetu i to kod publike svih uzrasta”, rekao je Klajzer.

Film je adaptacija istoimenog mjuzikla Vorena Kejsija i Džima Džejkobsa iz 1971. godine o dvoje zaljubljenih srednjoškolaca tokom 50-ih godina. Film je snimljen za dva mjeseca u Los Anđelesu i koštao je šest miliona dolara. Kao i mnogi filmovi koji su ušli u anale svjetske kinematografije i “Briljantin” je na početku dobio brojne negativne i pozitivne kritike.

Ostvarenje je zaradilo oko 400 miliona dolara od bioskopskih karata i jedan je od filmskih mjuzikla sa najvećom zaradom.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *