TV K3

android aplikacija

instaliraj

Kuba oslobodila trojicu političkih zatvorenika

Kuba je oslobodila trojicu svojih političkih zatvorenika, a predsednik kubanske Komisije za ljudska prava i pomirenje Elisardo Sančes je izjavio kako smatra da je taj potez preduzet u sklopu američko-kubanskog dogovora o oslobađanju 53 zatvorenika.

Kuba oslobodila trojicu političkih zatvorenika

Sančes je za agenciju AP izjavio da su kubanske vlasti pustile na slobodu 19-godišnje blizance Dijanga Vargasa Martina i Bjanka Vargasa Martina, bez ikakvih sudskih procedura koje su inače uobičajene kod oslobađanja političkih zatvorenika.

Nešto kasnije je Sančes dodao da je pod sličnim okolnostima na slobodu pušten još jedan zatvorenik, Enrike Figerola Miranda.

U sklopu napora za poboljšanje odnosa između Kube i SAD, vlasti dve zemlje su dogovorile puštanje na slobodu 53 kubanska politička zatvorenika, po zahtevu administracije predsednika SAD Baraka Obame.

Prema podacima organizacije “Amnesti internešenel”, dvojica braće su uhapšena u decembru 2012. godine, do su se vraćali kući, gde su živeli sa svojom majkom, članicom disidentske organizacije “Žene u belom”.

Braća su držana u zatvoru pod optužbama za nasilje i pretnje protiv državnog zvaničnika.

Sva trojica danas oslobođenih su živeli u gradu Santijago, na istoku Kube, i bili su članovi Patriotske unije Kube, male disidentske grupe za koju se smatra da se najviše protivi kubanskim vlastima.

TV K3 aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku

Komentarišite

Your email address will not be published.