Kraljica sporta na ulicama Prnjavora: Lusija Kimani i Milan Mitrović prvi kroz cilj (FOTO/VIDEO)

April 25, 2021, 2:39 pm

Atletičarka iz Banja Luke Lusija Kimani i atletičar iz Srbije Milan Mitrović pobjednici su 22. Međunarodne ulične trke “Prnjavor 2021”, čiji je domaćin Atletski klub “Prnjavor”. Trka koja je trebala biti organizovana u martu, ali je odgođena zbog epidemiološke situacije, održava se povodom 24. marta – Dana opštine Prnjavor.

Kraljica sporta – atletika vladala je danas ulicama Prnjavora. Prvi kroz cilj na 22. Međunarodnoj uličnoj trci prošli su Lusija Kimani, članica atletskog kluba „Banja Luka“ i Milan Mitrović, član Beogradskog trkačkog kluba. Ovogodišnja trka ostala je u sjenci najboljih do sada – atletičara Jelene Gajić, koja se nije takmičila i Osmana Junuzovića, koji je nažalost prošle godine preminuo.

Drugo mjesto u seniorskoj konkurenciji atletičarki u trci na 5.000 metara zauzela je Jelena Kostić, a treće Sara Dešić. Kod seniora koji su trčali na 5.000 metara drugo mjesto zauzeo je Miloš Krstić iz Leposavića, a treće Nikola Pejčić iz Doboja.

Lusija Kimani je rekla da je trka bila dobra, konkurencija jaka, a staza zahtjevna, dok je srpski atletičar Milan Mitrović, koji je po prvi put učestvovao na trci u Prnjavoru, zahvalio domaćinima na prijemu i dobroj organizaciji, i čestitao svim učesnicima trke.

Trka u Prnjavoru prošle godine proglašena je za najbolju sportsku manifestaciju u RS. Ove godine u Prnjavor su došli takmirači iz Hrvatske, Srbije, Slovenije, Crne Gore, Kosova. Takmičari iz Kenije i Etiopije nisu mogli doći zbog 14 dana karantina koji im je neophodan po povratku u svoju zemlju.

N”aša članica Јelena Gajić nije ove godine branila titulu zbog oporavka od virusa korona, ali je istrčala fan-ran trku kako bi promovisala grad i klub”, rekao je Željko Petrović, predsjednik Atletskog kluba “Prnjavor”.

I načelnik opštine Prnjavor Darko Tomaš, kao generalni pokrovitelj ulične trke, uputio je čestitke Atletskom klubu “Prnjavor” na organizaciji takmičenja koje je postalo tradicija.

“Ovo je druga godina kako ulična trka nosi status pet zvjezdica za kvalitet, što je rijetkost u BiH, zbog čega ćemo mi u lokalnoj zajednici učiniti sve da tako ostane i u narednim godinama”, rekao je Tomaš.

Međunarodnu uličnu trku podržava i Atletski savez Republike Srpske, a predsjednik Duško Ivičić kaže da je u Prnjavoru danas bio praznik atletike.

“Iz godine u godinu pratimo uličnu trku u Prnjavoru, koja poprima obrise ozbiljne atletike, a što je najvažnije imamo kontinuitet održavanja u ovo teško vrijeme pandemije virusa korona”, izjavio je Ivičić.

Glavnim trkama prethodilo je otvoreno školsko prvenstvo za učenike od prvog do trećeg razreda. Nakon toga, nastupili su i učenici od petog do devetog razreda i učenici srednje škole. Trka ima humanitarni karakter, a sav prihod od prodaje startnih brojeva namijenjen je Udruženju roditelja djeca sa poteškoćama u razvoju “Neven” iz ovog grada. Preduzeće „Komerc mali“ je glavni sponzor.

Izvor: TV K3
Foto: Aleksandar Atić

 

 

 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *