TV K3

android aplikacija

instaliraj

Kovačević: SNSD ostvario pobjedu za Srpsku, SDS i PDP se takmiče u licemjerstvu

Kovačević: SNSD ostvario pobjedu za Srpsku, SDS i PDP se takmiče u licemjerstvu

SNSD je u principima za formiranje vlasti na nivou BiH ostvario pobjedu za Republiku Srpsku, dok se SDS i PDP trenutno takmiče ko će biti veći licemijer, ocijenio je u izjavi Srni portparol SNSD-a Radovan Kovačević.

On je naveo da je SNSD u tim principima uspio da dobije sve ono za šta se zalagao kao za svoje i principe Republike Srpske i time ostvario pobjedu za Srpsku, te istakao da se posljednjih dana vidi da SDS i PDP nisu dorasli istorijskom trenutku i da se trenutno takmiče samo u tome ko će biti veći licemjer.

Kovačević je zapitao kako drugačije protumačiti to da SDS i PDP navodno brinu o Rezoluciji o vojnoj neutralnosti za koju nisu glasali u Narodnoj skupštini Republike Srpske i o NATO-u, a glasali su za svaki dokument, strategiju i zakon koji je predviđao ulazak BiH u taj voni savez.

“Kako protumačiti da SDS i PDP sada brinu i o Akcionom planu za članstvo u NATO /MAP/ i Godišnjem nacionalnom planu /ANP/, a do prije samo nekoliko mjeseci su usvajali strategije u kojima je pisalo da je MAP dio konsenzusa i izrađivali ANP za koji su nama tvrdili da je samo tehničko pitanje?”, pita Kovačević.

Prema Kovačevićevim riječima, SDS i PDP optužuju SNSD za navodnu koaliciju sa SDA, dok oni bez ikakavog demokratskog legitimiteta sjede sa SDA u Savjetu ministara u tehničkom mandatu.

“Mi smo ostali odani Rezoluciji o vojnoj nautralnosti za koju smo glasali u Narodnoj skupštini Republike Srpske kada je opozicija bježala iz sale i nije smjela da je podrži. Osim toga, mi smo po prvi put uspjeli dobiti potpise Bošnjaka i Hrvata za naš stav da visoki predstavnik mora da napusti BiH”, naglasio je Kovačević.

Prema njegovim riječima, to je velika pobjeda Srpske.

“Da imamo odgovornu opoziciju, ona bi to i te kako podržala. Pozivam sve da se uozbiljimo i da počnemo da radimo posao koji su nam građani na izborima namijenili, a PDP-u i SDS-u su namijenili da budu opozicija. Neka ovaj put pokušaju da budu makar solidna opozicija”, poručio je Kovačević.

SRNA

TV K3 aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku

Komentarišite

Your email address will not be published.