TV K3

android aplikacija

instaliraj

Košarkaši putuju u Argentinu: Olimpijsko uzlijetanje “Orlova

Rivali na pripremnom turniru Argentina, Francuska i Hrvatska. Dobro je što ćemo igrati sa ovako jakim protivnicima - kaže Đorđević

Košarkaši putuju u Argentinu: Olimpijsko uzlijetanje “Orlova

Dugo reprezentativno leto, koje je za košarkaše Srbije počelo još sredinom juna pripremama za kvalifikacioni olimpijski turnir u Beogradu, ulazi u najtopliju fazu. “Orlovi” danas uzleću sa aerodroma “Nikola Tesla” i vraćaju se tek posle prvog olimpijskog učešća naše zemlje od osamostaljenja. Nadaju se da će odsustvo potrajati do poslednje utakmice turnira u Riju…

Pre početka olimpijskog sna, očekuje ih poslednja, izuzetno jaka takmičarska provera u Argentini. Vezom Beograd – Rim – Buenos Ajres – Kordoba, na odredište stižu u utorak oko 14 časova po lokalnom vremenu, a prvu utakmicu na pripremnom turniru odigraće 29. jula protiv selekcije domaćina. Dan kasnije sledi duel sa starim poznanicima Francuzima i 1. jula generalna proba u meču sa reprezentacijom Hrvatske.

– Biće to odlične pripremne utakmice za Olimpijske igre – kaže selektor Srbije Aleksandar Đorđević. – Trudili smo se da pronađemo kvalitetne protivnike i pred kvalifikacioni turnir u Beogradu. Dobro je što ćemo pred start takmičenja igrati sa ovako jakim protivnicima, koji u Riju idu na medalju.

Odmah po završetku turnira u Kordobi, naš nacionalni tim putuje u Rio i smešta se u objekte olimpijskog sela 2. avgusta, pet dana pre prve utakmice u grupi sa Venecuelom (3.30 časova po našem vremenu), što znači da će imati dovoljno vremena za adaptaciju na specifične olimpijske uslove, sa kojima se srpski reprezentativci prvi put susreću.

Drugog dana olimpijskog turnira sastaće se sa Australijom (19.15), potom 10. avgusta sa Francuskom, glavnim konkurentom za drugo mesto u grupi. Prvo je unapred rezervisano za Amerikance, protiv kojih će “orlovi” igrati 12. avgusta tačno u ponoć. Poslednja utakmica u grupi na programu je 15. avgusta, a rival je selekcija Kine (3.30).

Četiri prvoplasirane reprezentacije izboriće učešće u četvrtfinalu, u kojem će se sastati sa jednim od rivala iz B grupe, u kojoj su selekcije Argentine, Španije, Brazila, Litvanije, Hrvatske i Nigerije.

DVANAESTORICA ODABRANIH

POSLEDNjI sa spiska kandidata za Olimpijske igre u Riju otpali su Nemanja Dangubić i Marko Gudurić. Sasvim očekivano, imajući u vidu problematiku na centarskim pozicijama, zbog koje će Đorđević na put povesti Milana Mačvana, iako je još u toku njegova rehabilitacija.

Osim iskusnog krilnog centra, Srbiju će u Riju predstavljati Stefan Jović, Marko Simonović, Bogdan Bogdanović, Nikola Kalinić, Stefan Marković, Nemanja Nedović, Miroslav Raduljica, Miloš Teodosić, Nikola Jokić, Vladimir Štimac i Stefan Birčević.

BIG

TV K3 aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku

Komentarišite

Your email address will not be published.