Košarac komentarisao komisiju za saradnju sa NATO-om (VIDEO)

February 26, 2024, 4:46 pm

Savjet ministara danas je u Sarajevu na prijedlog Ministarstva komunikacija i transporta utvrdio novi tekst Prijedloga sporazuma sa Vladom Italije o uzajamnom priznavanju u oblasti zamjene vozačkih dozvola, koji će biti dostavljen Predsjedništvu BiH.

Zaključivanjem ovog sporazuma biće uspostavljen pravni okvir za uzajamno priznavanje vozačkih dozvola na osnovi reciprociteta, što je dobra vijest za veliki broj građana BiH koji žive u Italiji i koji rješavanje ovog pitanja čekaju od 2016. godine, saopšteno je iz Savjeta ministara.

Savjet ministara usvojio je informaciju Ministarstva civilnih poslova o učešću BiH u Okvirnom programu EU za istraživanje i inovacije “Horizont Evropa” u novom tekstu a ministarstvo je dužno organizovati sastanak sa nadležnim entitetskim institucijama u BiH o temi poboljšanja uspješnosti u učestvovanju u programu i o tome informisati Savjet ministara.

Govoreći o današnjoj sjednici Savjeta ministara i glasanju protiv tačke koja se odnosila na Komisiju za saradnju sa NATO-om, Košarac je naveo da po tom pitanju treba da budu izvršene dodatne analize, ali da je važno da to više nije Komisija za NATO integracije, nego Komisija za saradnju sa tom alijansom.

TV K3 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *