Konsultacije mandatara sa političkim strankama

November 25, 2022, 9:41 am

Mandatar za sastav nove Vlade Republike Srpske Radovan Višković počeo je danas razgovore s predstavnicima partija koje će participirati u izvršnoj vlasti.

Prvi su na sastanak sa Viškovićem stigli predstavnici Narodne partije Srpske. Delegaciju stranke predvodio je predsjednik NPS Darko Banjac.

U otvorenom i konstruktivnom razgovoru, Višković je predstavio strateška opredjeljenja buduće vlade, te naglasio da od svih političkih partija, koje će participirati u novoj vladi očekuje odgovoran i posvećen rad s ciljem sveopšteg napretka Republike Srpske

Mandatar je naglasio je da će se Republika Srpska u vremenu pred nama suočavati sa brojnim izazovima, uslovljenih globalnom situacijom, te da je od izuzetne važnosti da buduća vlada bude maksimalno kapacitirana kako bi u stanju da se adekvatno nosi sa izazovima koje je očekuju.

Nakon ove stranke, na razgovor je došla delegacija DNS-a koju predvodi Duško Ivić, a potom i predstavnici Socijalističke partije Srpske koje je predvodio predsjednik Goran Selak.

Višković bi na kraju trebao da se sastane i sa delegacijom Pokret za državu.

Izvor: RTRS

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *