KOLEGE, A NEPRIJATELJI: Pogledajte šta je opet zapalilo vatru između Hamiltona i Rozberga

October 28, 2015, 11:01 am

Direktor Mercedesa Toto Volf rekao je danas da će čelni ljudi ekipe razgovarati sa svojim vozačima Luisom Hamiltonom i Nikom Rozbergom, kako bi se uverili da njihov sukob u trci Formule 1 za Veliku nagradu SAD neće imati posledice po ekipu.

Hamilton je sinoć pobedio u trci za Veliku nagradu SAD u Ostinu i osvojio svoju treću šampionsku titulu, a drugu uzastopno, dok je Rozberg zauzeo drugo mesto.

Hamilton i Rozberg su imali kontakt u prvoj krivini sinoćnje trke, posle kojeg je Britanac preuzeo vođstvo, a Rozberg pao na četvrto mesto. Nemac je kasnije tokom trke vratio vođstvo, ali je 10 krugova pre kraja pogrešio, što je Hamilton iskoristio i do kraja sačuvao vođstvo za 43. pobedu u karijeri. Posle trke Hamilton je pre izlaska na podijum dobacio Rozbergu kapu koje vozači nose na pobedničkom postolju, a Rozberg mu je ljutito odmah bacio nazad.

Volf je rekao da su svi u Mercedsu bili svesni užarene atmosfere iz prošle sezone, posebno na trci za Veliku nagradu Belgije, gde su se dvojica vozača Mercedesa sudarila.

“Sada je presudan trenutak, moramo da budemo sigurni da ekipa posle ovog incidenta neće snositi posledice, da se ne razdvoje dve strane u našoj garaži. Ako ništa ne uradimo, možemo očekivati situaciju kao na stazi u Belgiji”, rekao je Volf, preneli su britanski mediji.

Hamilton je ove godine odbranio titulu, kao i Mercedes u konkurenciji konstruktora.

Volf je rekao da će Mercedes sada slaviti i pustiti da se u narednih nekoliko dana smire strasti.

“Imamo iskustva i moramo da imamo miran pristup i čvrst stav o tome na koji način želimo da se njih dvojica takmiče”, rekao je on.

Hamilton i Rozberg su prijatelji i rivali još iz dana kada su se takmičili u kartingu, ali su pokvarili odnos prošle godine tokom velike i neizvesne borbe za šampionsku titulu. Britanac je ove godine vodio tokom celog šampionata.

“Oni su neprijatelji, ali iz iste ekipe i ne možemo očekivati da se Rozberg raduje u ovakvoj situaciji”, rekao je Volf.

Rozberg je namrštenog lica rekao novinarima posle trke da “nisu dobre stvari” koje je Hamilton uradio na početku trke, ali je Britanac rekao da nije bio agresivan.

“Nisam pokušao da ga izguram, to nije bilo namerno. Mislim da nisam bio agresivan. Na kraju krajeva, ja sam bio sa unutrašnje strane, to je u stvari bila moja linija. Odrastajući kao porodica, nikada nam ništa nije dato. Uvek smo morali da grabimo obema rukama i da guramo. U svakom slučaju bih ga obišao. Nekako bih ga pretekao u tih poslednjih 10 krugova”, rekao je Hamilton.

kurir

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *