Koja boja je najbolja za tanku i rijetku kosu

May 13, 2022, 8:37 am

Svaka djevojka bi voljela da ima gustu i jaku kosu koja prosto zrači volumenom. Međutim, kao posljedica različitih faktora, poput genetike, ali i korišćenja neadekvatnih proizvoda, činjenica je da mnoge žene muče muku s rijetkom kosom.

Sa druge strane, trendi frizure za proljeće uglavnom poguduju tankoj kosi jer joj daju na volumenu.

Ako imate tanku kosu, možda ne bi bilo na odmet da sada promijenite frizuru, ofarbate je i učinite vizuelno gušćom.

Dobro ošišana kosa je glavni preduslov

Ako želite da imate gušću kosu, bitno je da je ravnomjerno ošišana.

To je preduslov za bilo kakvu dalju doradu i stilizaciju. Loše ošišana kosa neće prkositi gravitaciji jer će je njena težina vući nadolje. Bez dobre frizure, možete koristiti najbolji preparat na svijetu, ali i dalje nećete moći da kreirate volumen kakav želite.

Dužina i gustina kose

Prilikom izbora boje, svako od nas prvo razmišlja o tome kako ćemo je održavati. Dakle, evo dobrog savjeta – nikada ne farbajte cijelu kosu u istu nijansu. Umjesto toga, izaberite pramenove da biste postigli zanimljivu igru svjetlosti, a samim tim i vizuelno veću gustinu kose.

A kada je stilizujete, uvijek birajte bočni ili cik-cak umjesto centralnog razdjeljka. Duboki asimetrični razdjeljak daje iluziju veće gustine.

Sjenčenje korijena

Sjenčenje je najbolja tehnika za tanku kosu, jer kontrast boja stvara efekat gustine. Kada farbate korijen kose, birajte malo tamniju nijansu.

Pramenovi

Svijetli, tanki pramenovi koji uokviruju lice, kao i balajaž, idealne su opcije za osobe s tankom kosom.

Birajte boje koje se lako održavaju

Umjesto da idete u krajnosti (od plave do crvene, na primjer), držite se tonova koji najbolje odgovaraju vašoj prirodnoj boji kose. Izbjegavajte previše tamne ili suviše svijetle nijanse u širokom luku, osim ako niste spremni da svake dvije nedjelje farbate izrastak. Osim toga, važno je da znate da crne i crvene nijanse takođe ističu nedostatak gustine i volumena.

(Krstarica.com – Foto: Ilustracija/Arhiva)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *