Ko je Stormi Danijels zbog koje bi Tramp mogao u zatvor?

May 31, 2024, 6:54 am

Stormi Danijels, čije je pravo ime Stedani Kliford, glumica je iz filmova za odrasle koja je rekla ljudima da je imala aferu s Donaldom Trampom godinama prije nego što je on postao predsjednik 2016. godine.

Porota Okružnog suda na Menhetnu proglasila je bivšeg američkog predsjednika Donalda Trampa krivim za falsifikovanje poslovnih dokumenata. Sudija Huan Merčan zakazao je ročište za izricanje kazne za 11. jul u 10 ujutro po istočnom vremenu.

Porota od 12 članova proglasila je Trampa krivim za sve 34 tačke optužnice za falsifikovanje dokumenata u vezi sa šemom prikrivanja tajnih isplata novca zvijezdi filmova za odrasle Stormi Danijels, kako bi je spriječio da izađe u javnost sa navodima o aferi sa Trampom neposredno prije dana izbora 2016. godine.

Trampa je upoznala na golf turniru 2006. i imala intimni odnos sa njim. Tramp je negirao bilo kakvu aferu.

Pitanje se pojavilo u javnosti 2018. godine kada je “Vol Strit Žurnal” objavio da je Trampov dugogodišnji lični advokat Majkl Koen pregovarao o tajnoj uplati kako bi osigurao njeno ćutanje o tom pitanju neposredno pre izbora 2016. godine.

Inače, Majkl Koen je bivši Trampov lični advokat koji se pretvorio u upornog kritičara bivšeg predsjednika.

Koen je 2018. priznao da je platio tajni novac Danijels. Iste godine, Tramp je rekao novinarima da ne zna za uplatu. Rudolf Đulijani , bivši gradonačelnik Njujorka koji je postao Trampov advokat, kasnije je rekao da je bivši predsjednik vratio dug Koenu.

Tramp je zauzvrat priznao da je dao novac Koenu, rekavši u nizu objava na Tviteru da je advokatica “primila mjesečnu naknadu” koja je korištena “da zaustavi lažne i iznuđivačke optužbe koje je iznijela o aferi”.

Dok je Tramp bio na funkciji, on i Koen su doživeli prilično javni raskid. Tramp je svog bivšeg advokata nazvao “pacovom” i “slabom osobom”, dok je Koen bivšeg predsednika nazvao “varalicom, lažovom, prevarantom, nasilnikom, rasistom, prevarantom”.

Koen je odslužio kaznu zatvora nakon što je priznao krivicu za dva krivična dela – uključujući onaj koji je uključivao kršenje finansiranja kampanje u vezi s Daniels i još jednu ženu koja je navela aferu s Trampom. U tom slučaju, kada je Koen priznao krivicu 2018. godine, upro je prstom direktno u Trampa. Koen je rekao da je djelovao po Trampovom naređenju, rekavši da su isplate ženama imale za cilj da utiču na predstojeće izbore 2016. tako da njihove priče ne dođu u javnost.

Koen je Danijels isplatio ukupan iznos od 130.000 dolara.

(Republika.rs – Foto: Arhiva)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *