Ko će na megdan “kariokama”, ovo je mogući sastav Srbije

November 24, 2022, 9:24 am

Poslasticom dana između Srbije i Brazila završava prva runda takmičenja na Svjetskom prvenstvu u Kataru.

Od sutra se već igraju utakmice drugog kola nakon kojeg bi već mogli dobiti nema imena koja će se naći u nokaut fazi.

Kada je u pitanju večerašnji okršaj na najvećem katarskom stadionu, selektor Dragan Stojković ima nekoliko dilema, koje su došle usljed povreda. Najveći problem mu stvaraju roviti Aleksandar Mitrović i Filip Kostić. Istina, njih dvojica su normalno odradila posljednji trening, ali čini se da nisu 100 posto spremni, pa je velika vjerovatnoća da će biti na klupi. No na Piksiju je da procjeni hoće li rizikovati obzirom da su pred „Orlovima“ možda i važniji mečevi protiv Kameruna i Švajcarske.

Kada je u pitanju mogući sastav na golu bi trebao biti Vanja Milinković-Savić, ispred kojeg bi trebali djelovati Nikola Milenković, Strahinja Pavlović i vjerovatno Miloš Veljković. Desno bi trebao biti Andrija Živković, a ukoliko ne bude mogao Kostić mijenjaće ga Filip Mladenović.

Sredina je rezervisana za Nemanju Gudelja i Sašu Lukića, a iza napadača Dušana Vlahoviča biće Sergej Milinković-Savić i Dušan Tadić. No već smo navikli od Piksija neka iznenađenje, pa nije isključeno da ponovo iznenadi kako javnost, tako i protivnika.

Utakmica između Srbija i Brazila igra se večeras od 20 sati.

Nezavisne novine

 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *