Književno veče u Tesliću povodom 60 godina stvaralaštva Ranka Preradovića (FOTO/VIDEO)

September 17, 2023, 4:52 pm

U Tesliću je  sinoć održano Književno veče povodom šezdeset godina stvaralaštva Ranka Preradovića.

Događaj  koji je je organizovala   teslićka  „Prosvjeta“,   okupio je brojne  poštovaoce  Preradovićevog rada i stvaralašta

Nakon rodnog  Prnjavora, a potom i Prijedora, šezdest godina književnog rada i stvaralaštva Ranko Preradović, obilježio je  i prigodnom književnom večeri u Tesliću.

U šest decenija stvaralaštava stalo je više od  dvadest  zbriki pjesama, brojene  nagrade i postignuća, ali se uvijek  posebno pamte prva objavljena djela.

O stavralaštvu Preradovića, ali i zajedničkim uspomenama iz svijeta  književnosti  , ovom prilikom govorio je književnik Ranko Pavlović.

Da Preradovićeva poezija ima veliki uticaj i na  nove generacije, smatra  i  mlada teslićka pjesnikinja  Dragana Despić.

Književno veče upriličeno je u organizaciji SPKD „Prosvjeta“ Teslić, u  kome  ističu da  ovaj  događaj predstavlja  uvod u u jesenji kalendar prosvjetnih  aktivnosti.

Ovom prilikom posebna pažnja posvećena je i najnovijoj objavljenoj zbrici pod nazivim „Mastiljara stara“, koja prema riječima autora sadrži uspomene koje ne bi trebalo da ostanu zaboravljene.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *