Kenijski atletičari najuspješniji na prvom banjalučkom polumaratonu

May 17, 2015, 4:10 pm

Prvo mjesto u kategoriji muškaraca osvojio je Mozes Komon iz Kenije sa vremenom 1:05:33, dok su drugo, odnosno treće mjesto osvojili takođe njegovi sunarodnjaci Henri Kemboi i Džejms Muria

U ženskoj konkurenciji pobjednica je Agneš Čebet iz Kenije sa vremenom 1.18.47, druga je bila Ana Subotić iz Srbije, dok je treće mjesto zauzela domaća atletičarka Lucija Kimani.

Trka je počela i završila se nakon 21,09 kilometara na Trgu Krajine. Pored glavne ove trke, održana je i trka zadovoljstva “Nektar Fun Run” na tri kilometra, na kojoj je učestvovalo preko 300 učesnika koji vole sport i rekreaciju.

Premijernom izdanju banjalučkog polumaratona prisustvovala je i proslavljena srpska ateltičarka Vera Nikolić.

“Ovo je praznik za Banja Luku, praznik za dušu, nevjeorvatno je da ovako dobra organizacija na jednom premijernom izdanju polumaratona. Mnogi gradovi koji organizuju ovakvu trku mogu doći u Banja Luku i kako bi vidjeli kako se organizuje polumaraton”, rekla je Nikolićeva.

Zadovoljstvo organizacijom trke nije krila ni ministica porodice, omladine i sporta Republike Srpske Jasmina Davidović, koja je izjavila kako će Ministarstvo i dalje podržavati ovu manifestaciju.

“Meni je zadovljstvo i čast da je trci prisustvovala legenda srpske atletike Vera Nikolić. Ministarstvo porodice, omladine i sprota podržava održavanje polumaratona, kao što će i u budućnosti to činiti. Ja lično se nadam da će ovo postati tradicionalna manifestacija, jer je organizacija na jako visokom nivou i veliki svjetski gadovi mogu da se ugledaju na nas. Milim da je ovakav događaj prelijep i mislim da Republika Srpska ima resusrse da organizuje ovakve manifestacije, a nešto što je meni izuzetno važno je to da će omladina, kada se ugleda na ovako divnu trku, da dobije inpiraciju da se bavi atletikom koja je kraljica sportova, i da se sportopm bave na pravi način, da žive svoj život na kako treba, da izrastu u pozitivne zdrave i prave mlade ljude, rekla je Davidovićeva.

Direktor trke, Vladimr Selec rekao je da je trka prevazišla sva očekivanja.

“Prvi polumaraton u Banjaluci je prvazišao sva očekivanja, kako po broju učesnika, tako i po broju zemalja iz kojih su došli takmičari. Banjalučani su izašli na ulice i pozdravili takmičare iz preko 24 zemlje. Jako smo zadovoljni cjelokupnom organizacijom i već sutra počinjemo sa pripremom drugog banjalučkog polumaratona”, rekao je Selec.

Nakon proglašenja pobjednika, na Trgu Krajine biće održan i polumaratonski parti, za muzičkim i zabavnim sadržajem.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *