Kasarna “Zdravko Čelar”: Inženjerski bataljon obilježio Dan Oružanih snaga BiH (VIDEO)

November 29, 2023, 5:51 pm

Postrojavanjem pripadnika Inženjerijskog bataljona u derventskoj kasarni „Zdravko Čelar“ obilježen je 1. decembar, Dan Oružanih snaga BiH. Svečanosti u kasarni prisustvovali su predstavnici Gradske uprave, Teritorijalne vatrogasno – spasilačke jedincice, osnovnih škola, vjerskih zajednica i drugi.

Dan oružanih snaga BiH prilika je za sumiranje prethodnih razultata, ali i za razgovor o aktivnostima i obavezama koje se očekuju u narednom periodu. Povodom 18. godišnjice Oružanih snaga BiH, koja se obilježava 1. decembra, u kasarni „Zdravko Čelar“ u Derventi svečano je postrojen Inženjerijski bataljon.

Ujedno je ovo bila prilika da najbolji pojedinci dobiju pohvale i nagrade. A značaj dobre saradnje sa pripadnicima Oružanih snaga istakli su iz Gradske uprave.

“Bataljon raspolaže opremom koja se može koristiti i za civilne svrhe i mi u budžetu lokalne zajednice uvijek planiramo sredstva za zajedničke aktivnosti kada dobijemo za njih odobrenje. Zadovoljni smo i činjenicom da zajedno sa vatrogascima, policijom i drugim službama učestvuju u vježbma za slučaj elementarnih nepogoda, poput nedavne u Sloveniji”, rekao je zamjenik gradonačelnika Siniša Jeftić.

U sklopu obilježavanja Dana Oružanih u kasarni „Zdravko Čelar“ organizovan je i Dan otvorenih vrata tokom kojeg su se učenici upoznali sa opremom, ali i aktivnostima bataljona.

Izvor: TV K3

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *