Kanada suspendovana, teniser pogodio sudiju u oko (VIDEO)

February 6, 2017, 8:40 am

Teniska reprezentacija Kanade diskvalifikovana je iz ovogodišnjeg Dejvis kupa, pošto je u meču sa Velikom Britanijom jedan igrač napucao sudiju lopticom.

Denis Šapovalov, 17-godišnji momak rođen u Tel Avivu, napravio je nevjerovatan ispad u meču sa Kajlom Edmundom – iznerviran zbog promašenog bekhenda želio je da lansira lopticu u publiku, ali je pogodio sudiju Arnoa Gabasa pravo u oko.

U tom trenutku rezultat je bio 2-2 u pobjedama, Edmund je vodio 6:3, 6:4, 2:1, prije nego što je uslijedila automatska diskvalifikacija.

– Srećom, sudija je dobro. Ovo je neprihvatljivo ponašanje sa moje strane. Osjećam se užasno, izdao sam svoj tim, svoju zemlju ostavio na cjedilu jer sam se ponio kako nikad ne bih. Obećavam da je ovo posljednji put da sam učinio nešto tako. Naučiću iz ovoga i pokušati da prevaziđem čitavu situaciju, rekao je Šapovalov, inače juniorski šampion Vimbldona.

Glavnom sudiji pružena je pomoć na terenu, da bi potom bio prebačen u bolnicu zbog velikog otoka ispod lijevog oka.

U saopšenju Međunarodne teniske federacije navodi se da je “očigledno da Šapovalov nije namjerno pogodio sudiju Gabasa”.

– Čudno je završiti meč na ovaj način. Nikada nisam prisustvovao nečemu sličnom, rekao je Edmund.

 

(B92)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *