Kako možete obrisati Treds profil bez uklanjanja Instagram naloga

November 15, 2023, 8:46 am

Meta, kompanija koja stoji iza Instagrama, najavila je novu funkcionalnost za svoju aplikaciju Treds.

Adam Moseri, direktor Instagrama, objavio je da korisnici sada mogu obrisati svoj Treds profil bez brisanja Instagram naloga.

Ova usluga, koja zahtijeva Instagram nalog za pristup, do sada je imala jedan zanimljiv uslov: brisanje Treds profila automatski je rezultiralo brisanjem povezanog Instagram naloga.

U dodatnom dokumentu o privatnosti, Meta je to tada objasnila ovako: “Treds profil možete deaktivirati u bilo kojem trenutku, ali se može obrisati samo brisanjem vašeg Instagram naloga”. Prema kompaniji, razlog za ovu praksu je bio taj što je Treds profil dio Instagram naloga korisnika.

Ova opcija, dostupna u dijelu podešavanja aplikacije (“Settings” -> “Account” -> “Delete or deactivate profile”), omogućava korisnicima da upravljaju svojim profilom na nezavisniji način, što je nešto što su tražili od kompanije već duže vrijeme, prenosi Telegraf.Iako su Treds i Instagram i dalje povezani, ova promjena nagovještava moguću veću samostalnost Treds aplikacije u budućnosti. Meta razmatra i integraciju Tredsa sa “ActivityPub” protokolom, što bi korisnicima omogućilo da interaguju sa sadržajem na Tredsu izvan Instagram platforme.

Izvor: Srpska info

Posted in IT

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *