Kako izgledaju najveći miš i tastatura u svijetu (FOTO)

November 18, 2023, 8:42 am

Poznata kompanija za proizvodnju gejming periferija kreirala je zanimljiv koncept tastature i miša, koji je u potpunosti funkcionalan.

“Alienware” je odlučio da dvije svoje periferije, “Alienware AW420K” mehaničku tastaturu i “AW720M” gejming miš, kreira u verzijama koje su 14 puta veće od originalnih.

Na ovaj način je nastala najveća svjetska mehanička tastatura, koja je duga više od pet metara i ima “spacebar” veličine čovjeka.

Prema navodima, za “space” taster je bilo potrebno tri dana da se 3D odštampa, a svaki mehanički taster je morao da se ručno kreira i prilagodi.

“Alienware” se udružio sa timom “Team Liquid” na ovom projektu, a omogućio im je i da odigraju partiju DOTA pomoću ove preuveličane opreme.

Bilo je potrebno da cijeli tim priskoči kako bi mogao da se kontroliše jedan lik.

Miš je u potpunosti funkcionalan, sa velikim mehaničkim svičevima i skrol točkićem. Mada se ističe da je potreban veliki napor kako bi se skrol pokretao, prenose Nezavisne novine.

“Alienware AW420K” mehanička tastatura koristi isprobane i poznate “Cherry MX” svičeve, ali u 14:1 odnosu, a od materijala za njohovo kreiranje korišćeni su PVC, guma i metal. I sve to je urađeno za svih 84 tastera.

Izvor: Srpska info

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *