TV K3

android aplikacija

instaliraj

Kako da zauvijek obrišete svoj Facebook nalog?

Kako da zauvijek obrišete svoj Facebook nalog?

Želite se riješiti Facebooka? Nema problema, ali prvo biste trebali razmisliti da li želite svoj profil samo privremeno deaktivirati ili ga ugasiti jednom zauvijek.

Deaktivacija vašeg računa puno je lakši korak. Ako to učinite vaš profil se više neće pojavljivati na Facebooku sve dok ga ponovo ne aktivirate, ali vaši će se podaci još uvijek nalaziti na Facebookovom serveru.

Ako želite obrisati profil, to znači da više nikad nećete moći pristupiti svom profilu i sadržaju koji ste objavljivali. Za to vam neće biti dovoljna jednostavna deaktivacija, već ćete morati napraviti nekoliko dodatnih koraka kako biste uklonili svoje podatke prije nego što obrišete profil.

Ovo su koraci za deaktivaciju računa

1. Kliknite na strelicu u gornjem desnom uglu Facebooka i uđite u podešavanja.

2. Kliknite na General/Opšte

3. Kliknite na Manage Account/Upravljanje nalogom

4. Kliknite na Deactivate your account/ Deaktivirajte korisnički nalog

5. Unesite svoju šifru i potvrdite deaktivaciju

Ako ste preduzeli ove korake vaš profil je privremeno deaktiviran, ali još uvijek postoji.

Možda biste prije konačnog brisanja željeli da sačuvate svoje podatke (objave, fotografije, videa, poruke, popis prijatelja…).

Ovako ćete sačuvati podatke

1. Otvorite Settings/Podešavanja

2. Kliknite na Your Facebook Information/Vaše informacije na Facebooku

3. Kliknite na Download Your Information/Preuzimanje informacija

Ovdje ćete imati opciju da izaberete koje podatke želite sačuvati i koji kvalitet medija.

Ovako ćete pobrisati svoje podatke

Da biste bili potpuno sigurni da ste obrisali sve podatke morate obrisati aplikacije, isključiti Facebook i obrisati svu istoriju.

Da biste obrisali aplikacije: 

1. Idite na Settings/Podešavanja

2. Kliknite Apps and Websites/Aplikacije i web mjesta

3. Označite sve aplikacije i kliknite Remove/Ukloni.

Nakon toga skrolajte prema dole, ispod aplikacija bi se trebala nalaziti opcija Apps, websites and Games uz koju stoji opcija Edit/Uredi. Kliknite na nju, a zatim kliknite Turn off/Isključi.

Najteži dio je obrisati podatke koje o vama imaju aplikacije na koje ste se spajali putem Facebooka (Farmville, Foursquare, Instagram, Pinterest i slično). Za to ćete morati od svake pojedine aplikacije zatražiti da ukloni vaše podatke. Dobra vijest je da prema pravilima Facebooka to moraju da urade.

Ovako ćete obrisati istoriju na Facebooku

1. Kliknite na strelicu u gornjem desnom uglu na Facebooku

2. Kliknite na Activity Log/Dnevnik aktivnosti

3. Kliknite na ikonu olovke pored svake stavke kako biste je obrisali

Ovaj korak nije obavezan i namijenjen je onima koji su ekstra nepovjerljivi. Ako želite ukloniti baš svaki trag da ste ikad bili na Facebooku moglo bi potrajati, pa se naoružajte vremenom i strpljenjem.

Ovako ćete izbrisati svoj Facebook račun

1. Uđite u podešavanja

2. Kliknite na Your Facebook Information/Vaše informacije na Facebooku

3. Kliknite na Delete Your Account and Information/Brisanje korisničkog naloga i informacija, a zatim na Delete My Account/Izbriši korisnički nalog

4. Unesite svoju šifru, kliknite Continue, a zatim Delete Account/izbriši

Ako se predomislite, u roku od 30 dana možete poništiti ovo brisanje, piše “Mashable”, ali imajte na umu da Facebooku ponekad treba i do 90 dana da bi uklonio sve vaše podatke.

(Index.hr)

Komentarišite

Your email address will not be published.