Kako da izaberete idealan stolić za kafu?

September 16, 2022, 8:11 am

Stočići za kafu padaju nam na pamet odmah nakon odabira fotelje ili kauča kada razmišljamo o namještaju za dnevnu sobu.

Ovaj komad namještaja je savršeno mjesto za postavljanje pića, časopisa, elektronskih uređaja kao što su daljinski upravljači, izlaganje sitnica ili ukrasa…

Dolaze u mnogim oblicima, veličinama, materijalima i karakteristikama što može da bude “problem” prilikom odabira. Stolić se prema bitnosti u dnevnoj sobi nalazi odmah poslije namještaja za sjedenje, pa ga treba birati pažljivo.

Kada kupujete stolić za dnevnu sobu postaćete svijesni koliko izbora ima kada je u pitanju materijal. Najučestaliji materijal je drvo, ali ne morate to da birate ukoliko se ne uklapa u ostatak enerijera. Pogledajte svoju sobu i drugi namještaj da biste utvrdili koji materijal bi izgledao najbolje. Prozirni akril i staklo mogu da učine da mala soba izgleda otvorenije. Sjaj metala može da postigne istu svrhu. Staklo, akril, metal i kamen takođe izgledaju dobro u modernoj prostoriji. Tamnije drvo, poput mahagonija ili oraha, ili materijali kao što su mermer i metal mogu da budu rješenje za prostoriju koja je tradiconalnije sređena.

Stolovi za kafu dostupni su u mnogo različitih oblika. Pravougaoni ili ovalni stolići za kafu odlični su za manje sobe. Kvadratni ili okrugli stolovi za kafu pravi su izbor za veće prostorije.

Veličina vašeg stolića za kafu treba da bude u proporciji sa ostalim namještajem u prostoriji, posebno namještajem za sjedenje. Izaberite stolić za kafu koji nije veći od dvije trećine ukupne dužine vaše sofe. Važna stvar koju treba da zapamtite je da ostavite dovoljno prostora oko stolića za kafu za prostor za noge.

(b92)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *