Kakav bi vam bio muž: Maštajte o Škorpiji, ali izaberite Ribu

September 3, 2015, 9:30 am

Ovan je strastven

Kao suprug, pripadnik ovog znaka je onaj kojeg ćete doživeti kao snažnog, muževnog pripadnika svoje vrste. Neće ga biti lako “uhvatiti” u brak, ali ako se strastveno zaljubi, neće puno razmišljati i može se odlučiti na brak nakon kratke veze. On ne bježi od svojih odgovornosti i voli da dominira, pa je dobro da kraj sebe ima nekog smirenije naravi. Želi lijepu i pametnu ženu koju će pokazivati, a ako zamre strast – mogao bi da potraži uzbuđenje izvan braka.

Bik je posvećen

Pripadnik ovog znaka se obično ženi tek nakon što ima sve uslove – posao, određene godine, rješeno stambeno pitanje, a zasnivanje porodice ga može prije natjerati u brak. On je odan suprug posvećen porodici, a obično je nježan i dobroćudne naravi. Nije baš angažovan u kućnim poslovima, ali to nadoknađuje napornim radom na poslu. Traži ženu sa visokim libidom, jer je vrlo strastven. U braku se često ugoji, pa ga treba podsticati na kretanje i dijetu.

Blizanac je zabavan

Iako mogu biti karakterno dobri, teško se može reći da su pripadnici ovog znaka idealan “materijal” za brak. Život s Blizancem je obično nepredvidiv i zabavan, ali potrebna im je supruga koja nije od onih što mora imati sve isplanirano i dogovoreno, a opet ne smije biti previše opuštena, jer tada niko neće gurati ono “što se mora”. Obično se ženi zbog pritiska, djece i zaluđenosti. Šarmantan je, ali zna da izaziva nepotrebne svađe.

Rak je tradicionalan

Pripadnik ovog znaka je u više stvari tradicionalan muškarac, on neće imati previše problema s ulaskom u brak, a sama porodica mu puno znači. Biće zabavan i ponekad strog roditelj, a kao suprug pun ljubavi i brige. Ipak, mane su mu pretjerana kritičnost, zanovjetanje i pasivnost, pa život sa njim nije jednostavan. Potrebna mu je žena koja se ne vređa olako i ima slične stavove kao i on. Većinu vremena će provoditi kod kuće, pa ga treba tjerati i na druženja.

Lav je odan i zahtjevan

Pripadnik ovog znaka je suprug koji zahtjeva puno pažnje, a daje li mu se on može biti najbolji suprug na svijetu. On mora znati da je suprugi prioritet tako da mu ona dokazuje koliko ga voli i želi. Kao partner nije rigorozan i dosta je empatičan, a obično sa njim stvari ostaju cijeli život kako ih već na samom početku postavite. Zapravo je pravo dijete koje voli da se zabavlja, pa želi ženu koja u sebi ima dozu sponatanosti i zaigranosti.

Djevica je vjeran

Pripadnik ovog znaka jedan je od najvernijih muškaraca Zodijaka. Nije posesivan, a pritom nije ni nešto posebno strastven. Često je konzervativan i krutih nazora, ali njegova ljubav i briga je bezuslovna. Kao roditelj je fantastičan, zbog čega se žena još više zaljubljuje u njega. Na romantiku ga treba podsticati, jer on kao veće dokaze ljubavi doživljava zajedničke planove, projekte i razgovore, a cjeniće sitne dokaze ljubavi – poput jutarnje kafe i fine večere.

Vaga je strastven

Poput Blizanaca, ni pripadnik ovog znaka nije poseban “materijal za brak”. Nakon ulaska u njega potrebno mu je duže vreme prilagođivanja, a u tome ga treba voditi supruga – pokazivanjem koje granice ne smije da pređe. Ako je i prije braka volio da flertuje, sa time će i nastaviti, ali to ga ne sprečava da i sam ne bude ljubomoran. Ipak, dobro je da ga žena povremeno izaziva, to drži njegov interes. Odličan je ljubavnik i voli da uvodi novotarije u seks.

Škorpija je posesivna

Muškarac rođen u ovom znaku uverljivo je najposesivniji i najskloniji ljubomori u Zodijaku. On je vrlo strastven, a upravo to je cijena koja se plaća za intenzitet osjećanja kojima obasipa svoju bolju polovinu. Život sa njim može da bude dramatičan i čini se kao nadmudrivanje, pa mu treba jaka žena koja zna šta želi, ali ne i ona koja će se truditi da nameće svoju volju. Red svađa, red seksa, red maženja, red nježnosti – život s njim nikad nije dosadan.

Strelac je zahtjevan

Ovaj muškarac je rođeni pustolov i ne može mu se zamjeriti što svoju energiju ne usmjerava samo na brak – njega zanima još sto drugih stvari. Kao muž je posvećen porodici, ali potrebno mu je njegovo slobodno vrijeme. Treba mu žena koja to neće tumačiti kroz ljubomoru, već će biti svjesna da je voli zbog djela, a ne riječi i obećanja koje on izgovara. Porodica ga mijenja – usmjerava svoju energiju da brine o njoj, a zna da bude i radoholičar.

Jarac je “neuhvatljiv”

Koliko god Jarac bio tradicionalnog duha, pripadnik ovog znaka čak će se i svojoj ženi činiti ponekad neuhvatljivim zbog njegovog garda i usmjerenosti na praktične i realne stvari. To je samo fasada za njegovu strastvenu prirodu, on je i veliki ljubavnik koji kroz fizičke nježnosti bolje otkriva svoju ljubav nego kroz riječi. Uz njega će se žena osjećati sigurno, ali u svakom slučaju mu treba žena visokog samopouzdanja, jer zna biti nenamjerno neprijatan sa riječima.

Vodolija je nepredvidiv

Pripadnik ovog znaka oličenje je nepredvidljivosti, a koliko god vas voli, on može izvoditi razne situacije u kojima će testirati odnos. Zabavan je i zanimljiv, a djeca mu mnogo znače. Potrebna mu je žena koja ga dobro razumije i prihvata njegove metode funkcionisanja koje su često drugačije od tuđih. Dođe li u odnosu do puno zanovetanja, rutine i svađa, on može uprkos ljubavi otići ako ne vidi smisao u produbljivanju odnosa. Ipak, treba mu žena koja zna da mu “parira”, pasivne su mu dosadne.

Riba je odličan suprug

Pripadnik ovog znaka je kao stvoren za supruga – sposoban je posvetiti se ženi koju voli i dati joj svu ljubav svijeta ne strahujući da li to ugrožava njegovu muškost i čini li ga “papučom”. Rado provodi vrijeme sa porodicom, a jedan je od onih za koje je najmanje vjerovatno da će prevariti. Ipak, jednak angažman traži i s druge strane – želi ženu koja mu zna pokazati koliko joj je stalo u svakodnevnom životu. Svađe ne trpi i vrlo je miroljubivo nastrojen, a ako ga nešto muči najčešće skuplja frustracije dok ne “pukne”.

 

Tvojastrolog.com

 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *